A vendégnek meg kell bíznia bennünk

Hodik Tibor és felesége, Hodik Adrienn francia- és olaszországi utazásaikon szerettek bele az agroturizmusba, és a kinti mintára álmodták meg a zebegényi Natura Hillt. Az étteremben nincs étlap, mindig az elérhető szezonális alapanyagokból főznek. Mostanra komplett gazdasággal és feldolgozóüzemmel bővültek, hogy teljes legyen a zöld koncepció.

„Azt gondolnád, hogy vidéken könnyű alapanyagot venni, de nem. Van, aki ki se szállít ide hozzánk” – oszlat el kapásból egy tévhitet Hodik Tibor, a Natura Hill tulajdonosa. Miközben arról beszélgetünk, miként támaszkodnak ezek egymásra, kipillantok az étterem teraszáról a Dunakanyarra. Zebegény tetején vagyunk, túl a hétvégi házakon, a Duna a lábunk alatt folyik, rálátni a Pilismaróti-öbölre.

Tibor és Adrienn francia- és olaszországi utazásaikon tapasztalták az agroturizmus felfutását, és felismerték, hogy ez a fajta vendéglátás mennyire hiányzott itthonról. Tibor a reklámszakmában dolgozott, és belelátott a rendezvényszervezésbe, tudta, hogyan kell ételt adni másoknak, de összességében azért szakértelem és tapasztalat nélkül ugrottak bele. Eladták a lakásukat, ebből a pénzből és kölcsönökből indították be a Natura Hillt, ami az elején még inkább szállás volt, mint étterem.
2008-ban, a válság idején kezdték az építkezést, de Tibor nem aggódott. „Elég jó volt az üzleti tervünk – mondja. – Tudtam, hogy jó lesz a vége, ha eljutunk odáig.” Az első hétvégéjük telt házas lett, pedig akkor még fogalmuk sem volt, hogyan kell főzni vagy megágyazni.