Szépségmegőrzés – Technológia és holisztikus szemlélet

Meleg, világos színek, elegancia és kedvesség fogad minket, amikor belépünk a Dermart Buda Klinika előterébe. Az egymást követő terek és a bennük sürgölődő szakemberek egyszerre sugallnak professzionalizmust, nyugalmat és biztonságot: érkezzünk akár orvosi, akár kozmetikai kezelésre, itt biztosan jó helyen vagyunk. A Dermart Buda két vezetőjével, Dr. Pónyai Katinkával és Mikó Hildával beszélgettünk kortalanságról, szépséghez való viszonyról és arról, milyen szerepe van ebben egy bőrgyógyásznak és a „szépséggel” foglalkozó klinikának.

A Dermartban az anti-aging kezelések, az arcesztétika és a bőrápolás átfogó választékával találkozhatunk. Bár a páciensek sokszor egy konkrét probléma megoldása miatt egy specifikus kezelésre jelentkeznek be, a Dermart bőrgyógyászai, kozmetikusai, vezető tanácsadója és plasztikai sebészei a holisztikus gyógyászatban hisznek. Ez azt jelenti, hogy minden páciens egyedi és komplex megoldást kap.

„Női pácienseink általában egy-egy tünet kezelésére érkeznek, mimikai ráncaik, megereszkedett vagy fakó arcbőrük zavarja őket, ezeket nevezik meg problémaként, amire sokszor kész megoldással érkeznek. Ez általában a botulin toxin, vagy a hyaluronsavas kezelések, például a szájfeltöltés. A férfiak pedig leginkább a meglévő állapotuk fenntartása érdekében jönnek hozzánk. A mi feladatunk az, hogy megállapítsuk a panaszokon túli valós igényt, és arra keressünk megoldást. Ebből a szempontból a konkrét elképzeléssel érkező páciensekkel nehezebb dolgunk van, ezért egy nagyon körültekintő konzultációs folyamatot dolgoztunk ki” – meséli Dr. Pónyai Katinka, kozmetológus, bőr-nemigyógyász, klinikofarmakológus szakorvos, aki a Dermart Buda Klinika tulajdonosa. A klinika 2007-ben egyszemélyes bőrgyógyászati magánrendelőként indult, amikor itthon még igencsak gyerekcipőben jártak az esztétikai kezelések.