Botond törzsfőnök volt, velem konzultatívabb lesz az élet

Huszonhat évesen, alig két év elemzői munka után kapta meg a Hold Expedíció nevű abszolút hozamú alapot, és szinte korlátok nélkül dönthet a sorsáról. Egymilliárddal kezdett, majd az imposztorszindróma leküzdése és a 2020-as válságév sikeres kezelése után meg is érett a bizalom: idén már hárommilliárd forintot kezel, de részvényelemzőként a sokszorosára van hatással.”


2021 májusában írtuk ezt az akkor huszonkilenc éves Szabó Balázsról, abban az évben válogattuk be a sikeres harminc alattiak harmincfős társaságába, és került fel a Forbes 30/30-as listájára. Azóta eltelt két és fél év, a Hold Expedícióban már hatmilliárd forint van, de néhány hete Balázs ennél is sokkal többért felel: kilencven emberért és egy majdnem hétszázmilliárd forintot forgató alapkezelő működtetéséért.

Egyáltalán nem látszik rajta. A nyomás, a megszeppenés, de a fiatalon nagyratörők arcoskodása sem. Valószínűleg mindenki környezetében megvan ez a karakter, a csendes, szimpatikus srác, akit nem biztos, hogy rögtön észreveszel, ha belép a terembe, de ha megszólal, egyre figyelmesebben hallgatod. Halkan és jellemzően hadarva törnek elő belőle a gondolatok, de határozottan és nagyon egyértelműen, mint aki nagyon tudja, hogy mit akar. Arról, hogy van-e már tulajdonrésze a cégben, például ezt mondja: „Még nincs, de megkaptam a lehetőséget, tehát tulajdonos leszek a jövőben.”