Kína: közelebb van, mint gondolnád

Vagy akár így is fordíthatnánk: elérhetőbb, mint gondolnád. Tény, hogy Kína a távolság miatt nem tartozik a magyarok elsődleges úticéljai közé, pedig, ha az utazást úgy tekintjük, mint a komfortzónánkból való kibillentést és új kultúrák megismerését, Kínánál tökéletesebb desztinációt talán nem is találhatnánk a heti 10 közvetlen Budapest–Kína járattal. Akár 10 óra alatt megvan ez a kontinentális-kulturális ugrás!

Magával ragadó városok, történelmi és kulturális kincsek, hihetetlen színek és fotótémák, és egy egészen más világ. Ez Kína, ami a közvetlen budapesti járatokkal minden eddiginél könnyebben elérhető. A járvány éveiben egyáltalán nem, vagy csak nehézkesen lehetett ide utazni, sok teszteléssel és karanténnal, mostanra viszont már teljesen nyitva az ország, mindenki számára elérhető a vízumkérelem, újra gördülékeny és kiszámítható az országba történő beutazás. Nagyon várják újra a turistákat, ezért igyekeznek minél jobban megkönnyíteni az érkezést, ehhez adnak hozzá a közvetlen és gyakori repülőjáratok.

Az Air China gépeivel hétfőnként és péntekenként utazhatunk Pekingbe akár 10 órán belül a két főváros között. Peking felfedezése egy lenyűgöző körutazás, még anélkül is, hogy elhagynánk a városhatárt! A Nagy Fal, a Tiltott város, a Tienanmen tér és a Nyári palota mind-mind olyan helyek, melyek magukban hordozzák az ősi idők történelmét és kultúráját. Mindehhez hozzájárulnak az elbűvölő hutong sikátorok és a csodálatos császári parkok is, melyek együtt alkotják Peking gazdag és fenséges atmoszféráját.