Befektetési tanácsért az Infinite Capital a következő lépés

A harmadik üzleti évét kezdő Infinite Capital még fiatal befektetési tanácsadással foglalkozó vállalkozásnak számít, mégis ott tart, hogy tavaly kétszámjegyű növekedést ért el, mind a bevétel, mind az állomány, mind pedig az ügyfélszám szempontjából. „Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni”: Walt Disney híres mottóját vallják az alapítók, Bencsik Roland és Sovágó Zsolt is, akik az elért eredményekből az ügyfélkörük jelentős bővülésére a legbüszkébbek.

Mivel jellemzően privátbanki ügyfélkörrel rendelkezünk, figyelemmel kísérjük az egyik online gazdasági hírportál negyedévente megjelenő privátbanki felmérését, ami szintén igazolja, hogy ügyfélszámlák és kezelt vagyon tekintetében piaci átlag feletti a növekedésünk. Egy befektetési tanácsadással foglalkozó vállalkozásnak ezek a legfontosabb értékmérői, hiszen az ügyfelek bizalmát tükrözik”.

Szakember tanácsadása nélkül nehéz

Bár napjainkban már nem nehéz befektetéseket intézni – akár mobilalkalmazásból is –, és vannak olyan fintech vállalatok, amelyek elektronikus pénzügyi szolgáltatások mellé ingyenesen vezetett tartós befektetési számlát vagy alacsony tranzakciós díjat ajánlanak, ezeknek a megoldásoknak óriási hátulütője az, hogy nem jár melléjük szakmai támogatás. Az Infinite Capital tapasztalatai szerint az ügyfelek igenis igénylik a személyre szabott, naprakész befektetési tanácsokat.