Egyesek csak miatta is befektettek volna

Kovács Dominik a Wall Streeten bérelt havi ötezer dollárért egy Airbnb-lakást. Maga a kégli nem volt igazán kényelmes, de legalább volt benne külön WC. Nem úgy, mint amikor pár éve Londonban béreltek. Akkor is kimentek a piacra, hogy friss tőkére vadásszanak. Ma már Londonban és a Wall Streeten is van irodájuk.


„Nem szeretem a pénzt égetni” – mondja most, amikor Budapesten beszélgetünk. Huszonhat éves, cége, a mesterséges intelligencia (AI) segítségével szövegből videókat generáló Colossyan most vont be huszonkétmillió dollárnyi friss befektetői tőkét. Ez ezen a szinten régiós és iparági rekord. Egyben erős hadüzenet a konkurenciának.


A kört a neves svájci befektető, a Lakestar vezette. Az elsők között voltak, akikkel beszéltek, azonnal megvolt a kémia. Dominik viszonylag hamar eljutott Klaus Hommelsig, a cég alapító-partneréig. „Inspiráló volt. Azt láttam, hogy érdekli az üzletünk. Nem olyan gyakori, mint az ember gondolná.” Becslésünk szerint ezzel a Colossyan értéke átlépte a százmillió dollárt. Dominik üzleti titok miatt ezt nem kommentálja. Azt emeli ki, hogy megmaradt a döntési szabadságuk, és olyan ajánlatot kaptak, amit nem lehetett visszautasítani.