Ünnepeljük a múltat, fenntarthatóvá tesszük a jövőt!

A 30. születésnap egy bank életében jelentős mérföldkő. Jubileumunk alkalmából most öt olyan ügyfelünket szeretném bemutatni, akikkel 20–30 év közös munka köt össze bennünket és akik példaként szolgálnak számomra, és azt remélem, mások számára is abban, amit egy üzletileg és környezetileg is fenntarthatóbb jövőért tesznek.

1995 óta dolgozom az UniCredit Banknál és jogelődeinél, és mindig is fontos volt, hogy ne csak a saját banki működésünkre figyeljünk, hanem tanuljunk is ügyfeleinktől. A fenntarthatóság és az ESG-célok az UniCredit üzleti modelljének szerves részei, ugyanakkor ügyfeleink e törekvései bennünket is inspirálnak.

Ott voltunk a kezdeteknél, amikor hobbiból, kis családi vállalkozásként elindult az Aranycipó Pékség. Mára a dél-dunántúli régió piacvezető pékipari vállalata lettek, és a szülői életművet az alig 30 éves Büki testvérpár, László és Tamás építi tovább. Tőlük nemcsak a sikeres generációváltásról tanulhatunk, de munkáltatóként is rendkívüliek: dolgozóik közül 100 fő évtizedek óta náluk dolgozik.