Adat. Technológia. Új munkahelyek. Új üzemeltetés.

A CBRE, a világ legnagyobb kereskedelmi ingatlanszolgáltatásokkal foglalkozó vállalata. Global Workplace Solutions (GWS) üzletága lefedi a létesítményüzemeltetési szolgáltatások teljes spektrumát. A cég ügyvezetője, Fischer Róbert az új munkahelyekről és azok kiszolgálásáról elmondta, hogy „az elmúlt másfél év során teljesen átalakultak a munkahelyekkel szemben támasztott igények, a szakértők által korábban prognosztizált változások – miszerint a klasszikus, irodában heti 40 órában történő munkavégzési modell háttérbe szorul – felgyorsultak, viszont az új forgatókönyvek csak menet közben kerültek kidolgozásra, sőt, jelenleg is változnak”.

Kiemelte, hogy az átalakulástól számos pozitív hatást várhatunk, hiszen például a mindennapos ingázás redukálásával részint a munkavállalói elégedettség nő, részint pedig az ökológiai lábnyom csökken. „Vállalati kultúrát home office-ban építeni, fejleszteni azonban jelentős kihívás, így hibrid megoldást kell találni, amely több célt is szolgál.”

Az okosépületek a technológia fejlődése által ma már sokkal többről szólnak, mint akár csak néhány évvel ezelőtt. „Az energiahatékonyság mellett fókuszba került az adatok gyűjtése, elemzése, a belső terek modularitása, s egyre hangsúlyosabb a felhasználói élmény, amivel kéz a kézben jár, hogy olyan környezet teremtésére van szükség, ahol a munkavállaló a leghatékonyabb, s ahova szívesen megy be dolgozni.”