Biztos pont a nehéz időkben is

Azt a Magyar Bankholding vállalati üzletágánál sem tudják ígérni, hogy a most következő időszak nem lesz nehéz sok cég számára. Azt viszont igen, hogy az MKB Bankból és a Takarékbankból álló bankcsoport ekkor is ott fog állni az ügyfelek mellett, és a lehető legrugalmasabban, egyedi elbírálás alapján segíti őket hozzájutni a most akár életmentő jelentőségű forrásokhoz.

Háború a szomszédban, akadozó ellátási láncok, megugró energiaárak, magas infláció, az árfolyamkörnyezet hatásai – valószínűleg senkit nem lepünk meg azzal, ha azt mondjuk, a következő hónapok sok magyar vállalkozás számára nem lesznek könnyűek. A problémákat súlyosbíthatja, ha a bankpiac szereplői a bizonytalan környezetet látva „behúzzák a féket”, és pont akkor lesz nehezebb finanszírozáshoz jutni, amikor éppen a legnagyobb szükségük lenne rá a cégeknek, például hatékonyságnövelő beruházásokhoz vagy egy nehéz helyzet áthidalásához.

Fontos tehát, hogy legyenek a piacon olyan banki szereplők, akik továbbra is vállalati ügyfeleik mellett állnak, és nem csupán a problémákat látják, hanem a lehetőségeket is. Bizonyos szempontból szerencsés, hogy éppen most jön létre a Magyar Bankholding képében egy olyan, teljesen hazai irányítású, tőkeerős nagybank, amely küldetésének tekinti, hogy egy ilyen időszakban is növekedési pályán haladjon tovább.