Nagy Viktor

Heves gesztikuláció, pimasz grimaszok és egy szállóigévé vált ellenfélhergelés: „Ma nem!”, vagyis kábé, hogy „apukám, te ma itt biztos nem fogsz nekem gólt lőni”. Aki látott téged védeni a vízben, erre biztosan emlékszik. A szárazföldön is hamar elszakad a cérna?
Fiatalon elég hirtelen haragú voltam, aztán huszonöt évesen apa lettem, majd bekerültem a felnőtt válogatottba, és húztam egy nagyon éles vonalat. Rájöttem, hogy nem engedhetek meg bármit magamnak, és a szárazföldön ehhez azóta is tartom magam. A vízben azonban, ha ciki, ha nem, máshogy nem ment, ha jól akartam védeni, teljesen el kellett engednem magamat. Ott nem volt kontroll. De a vízből kimászva tettem azért, hogy másként működjek. Volt is ebből konfliktusom, de beletettem a munkát.


A 2021-es tokiói olimpia után visszavonultál, vállalkozó lettél. Hogy élsz?
Szolnokon élek a családommal, és van két cégem, a bőr- és felületfertőtlenítőket gyártó Immunetec Proof és a sportszereket gyártó és forgalmazó Alvic Sport, mindkettőt én vezetem. De végre több időt tölthetek a feleségemmel, és például el tudom kísérni a fiamat horgászni. Az apósomnak köszönhetően már profi, ő tanítgat engem. Voltunk télen is a mínuszokban, azt soha többet, lefagyott a kezem.


2021-ben az Immunetec árbevétele negyven, a profitja hatvan százalékkal esett vissza. Mi történt?
Pont akkor indultunk, 2020-ban, amikor a koronavírus-járvány kitört. A pánik eltűnt, felváltotta egyfajta nemtörődömség, kezd háttérbe szorulni az egymásra figyelés. Ez ilyen: egyszer fent, egyszer lent. Hiszek a termékeinkben, nyilván azért gyártjuk őket. A sportban is hasonlóan működtem, volt egy távoli cél, a vébérany vagy az olimpiai érem, de a győzelemhez rengeteg meccset le kellett játszani, közben jöttek a buktatók. Cégvezetőként is vannak kitűzött céljaim, néha homályosabbak, de nem veszítem el a fókuszt, napról napra haladok előre. Meg nehéz úgy céget vezetni, hogy minden fázisba bele akarok szólni.