Galériát nem akarsz venni?

„Megvan az az érzés, hogy lakást keresel, és egyszer csak találsz egyet, ami teljesen olyan, mintha te rendezted volna be? Na, én 2014-ben pont így jártam, meg is vettem azonnal” – kezdi Wikonkál Éva. Már-már készülök finoman terelgetni, hogy nem a lakásvásárlása érdekel, hanem az, hogyan lett galériatulajdonos, de aztán látom az arcán, hogy épp meglepni készül a történet csattanójával.


Miután ugyanis nyélbe ütötték a lakásvételt, Éva még hosszú hónapokig, több körben visszatért az eladó házaspárhoz, mert annyira tetszett neki a bútor, a csillár meg mindenféle apróbb berendezési tárgy, hogy szép lassan megvásárolt még jó pár kiegészítőt. Aztán egyszer csak kapott tőlük egy mailt: „Galériát nem akarsz venni?”


Szent-Iványi Réka fotográfus és férje, Bacsó Bertalan, annak a bizonyos Szabadság-hegyi lakásnak az extulajdonosai már korábban eldöntötték, hogy Kanadába költöznek. Mire azonban megkapták a szükséges dokumentumokat, éppen végeztek a hosszadalmas procedúrával, hogy 2011-ben megnyílt X6 Galleryjüket franchise­rendszerben Lumas Galériává alakítsák, így annak is új gazdát kerestek.