Az E.ON Hungária Csoport Magyarország egyik legjelentősebb energetikai vállalata, európai anyacéggel, illetve jelentős B2C- és B2B-ügyfélkörrel. Az úgynevezett megoldásértékesítési üzletágukban tavasszal új CRM-rendszert vezettek be. A Salesforce Energy & Utilities Cloud implementálásával a hazai IT-piac egyik meghatározó cégét, a United Consultot (UC) bízták meg. „Ebben a fejlesztési ciklusban a nagyvállalati ügyfélkörre fókuszáltunk: az üzleti folyamatainkat […]
Az E.ON Hungária Csoport Magyarország egyik legjelentősebb energetikai vállalata, európai anyacéggel, illetve jelentős B2C- és B2B-ügyfélkörrel. Az úgynevezett megoldásértékesítési üzletágukban tavasszal új CRM-rendszert vezettek be. A Salesforce Energy & Utilities Cloud implementálásával a hazai IT-piac egyik meghatározó cégét, a United Consultot (UC) bízták meg.
„Ebben a fejlesztési ciklusban a nagyvállalati ügyfélkörre fókuszáltunk: az üzleti folyamatainkat és ügyfélkiszolgálásunkat egy hatékonyabb CRM-rendszer bevezetésével szerettük volna támogatni. A mi üzletágunk nagyon gyorsan fejlődik, jelenleg is egy drasztikus növekedés zajlik a területen, ezzel pedig nekünk is lépést kell tartani” – mondta a fejlesztésről Tóth András, az E.ON Hungária megoldásértékesítési igazgatója.
Korábban két CRM-megoldás versengett egymással a vállalatcsoporton belül, mindkettőt támogatta a nemzetközi központjuk, az E.ON SE is. Mint megtudtuk, végül azért nyert a Salesforce, mert több szempontot is figyelembe véve úgy érezték az E.ON döntéshozói, hogy ez a rendszer jobban optimalizált az értékesítésre, ezért jobban illeszkedik a tevékenységükhöz.
Hogy vannak a Buja Disznók? Hány üzlet van most?Van ez itt a Fény utcai piacon, a Városligetben, a Czakó Kertben, a Helló Budában, és egy Szigligeten. Ezek most már mind franchise-ok. Budán nem szeretnénk többet, Pesten és vidéken kellene még. Akkor éri meg igazán, ha tíz üzletet össze tudunk hozni. Mennyit tudsz mostanában vitorlázni?Figyelj, már nem vitorlázom, vagy öt éve […]
Hogy vannak a Buja Disznók? Hány üzlet van most? Van ez itt a Fény utcai piacon, a Városligetben, a Czakó Kertben, a Helló Budában, és egy Szigligeten. Ezek most már mind franchise-ok. Budán nem szeretnénk többet, Pesten és vidéken kellene még. Akkor éri meg igazán, ha tíz üzletet össze tudunk hozni.
Mennyit tudsz mostanában vitorlázni? Figyelj, már nem vitorlázom, vagy öt éve kiszálltam a hajóból.
És a motorra visszaültél? Vissza! Hatvanéves koromban leszálltam róla, és hetvenévesen visszaültem egy Trike-ra, amiről azt gondoltam korábban, hogy a világ legkényelmesebb dolga. Szerintem a legmelósabb. Nagy túrákra már nemigen megyünk, de néha kerülünk 100–150 kilométert, eszünk valamit, és visszajövünk.
Hová érdemes most menni vidéken? Megvannak a bevett helyek. Lajosmizsére pacalért megyünk, Érsekcsanádra halászléért. Aztán amikor lemegyek Villányba, a Bock Józsinál mindig csak vadpörköltet eszem. Nagyon bejön a dunabogdányi Faparázs Kisvendéglő is, ötkilós malacokat sütnek egészben, de jó a pacalja is. Aztán volt most egy nagyon kellemes meglepetésem, Pakson voltam fűszerpaprikáért, és az egyik közért mögött nyílt egy új étterem, a Sár-Kert. A húsleves fantasztikusan jó volt.
Az első könyvednek az a címe, hogy Sok vagyok. Sok vagy még? Egyébként… Igen. A lendület ugyanúgy megvan, de azért lecsendesedtem.
Recepteket írsz még? Persze, ugyanúgy heti három-négy napot. Itt megalkottuk annak idején a rántott húst, kész, ezzel megvagyunk. Aztán mégis bejött két, nekem nagyon fontos recept. Az egyik a rámen. Kevesen csinálják ezt a stílust, amit én. Nem a húslevesalapút főzöm, hanem ami úgy néz ki, mintha krémleves lenne. Valami eszméletlen mennyiségű receptet és videót néztem át, mert mindegyik hozzáad valami apró dolgot. Egy év és nyolc hónap alatt jutottam el oda, hogy összeálljon. Ma azt mondom, hogy Budapesten az első három rámenben benne vagyunk.
Mi volt a másik? Már több mint negyven éve, 1976 óta járok a bécsi Práterbe, a Schweizerhausba csapolt Budweiserért és csülökért. Utóbbit szerettem volna mindig megcsinálni. 1905-ben nyitott az öreg Kolarik, és volt róla egy emlékműsor, amiben pont oda állt be a konyhába, ahol a gépek vannak. Volt vagy három óra, mire kikockáztam, de akkor körülbelül összeraktam, hogyan készíti. Tudtam a logikáját az egésznek, innentől már csak tíz–húsz százalékot kellett hozzátennem. Most már azt mondják a motoros haverok, hogy jobb a csülköm, mint a kinti.
Szóval ezeket így nyomom, közben szaktanácsolgatok itt-ott-amott, meg örömfőzéseket csinálok. Sok helyre járok egyébként, a naplóm tele van. Jobban keresek, mint amikor dolgoztam végig. De a legjobb az, amikor a fiammal főzök.
A medtechtől a techfluenszerekig, a játékfejlesztéstől a csirkegyárig a régi találkozott az újjal, a mesterséges intelligencia pedig a józan ésszel. Ilyen volt a második Forbes Tech Summit – a Forbes.hu-n is tudósítottunk róla.
Ki szeretne egy luxushotel teraszán üldögélve pisztáciás és mandulás granitával töltött foszlós brióst reggelizni, miközben a Jón-tenger gyönyörű öbleit és az Etna – néha füstölgő, néha lángnyelveket is kibocsátó – kúpját nézegeti?
Hol tartunk a klímasemlegesség felé vezető úton, mit kellene a lehető leggyorsabban meglépni?
Ha nem csökkentjük nagyjából harminc százalékkal a végső energiafelhasználásunkat, sehogy se jön ki a matek 2050-re. De ezt lehet úgy is, hogy közben nő a komfortszintünk, mondja Csernus Dóra, az Egyensúly Intézet klíma- és környezetpolitikai igazgatója. Interjú.
Azt gondolhatnánk, hogy ultradigitális világunkban a kereskedelmi kiállítások ideje lejárt, de semmi sem áll távolabb az igazságtól. Bizonyítja ezt, hogy a néhány évvel ezelőtt felújított Hungexpo egyre népszerűbb és Közép-Kelet-Európa legnagyobb nemzetközi kereskedelmi hubja lett, amivel rengeteg magyar vállalkozásnak is nemzetközi lehetőséget és lendületet ad. „Egy évvel korábban az élő rendezvényeket még filmforgatásokkal pótoltuk, de […]