Grand Hotel Timeo

Aki feltette a kezét a kérdésre, annak biztos, hogy a taorminai Belmond Grand Hotel Timeo tökéletes választás. Persze a nap további részére is vannak még remek megoldásai, de a reggelizz úgy, mint egy király szabály követése itt biztosan nem okoz nagy gondot.


Illetve a történelem során azért néha okozott, Szent Prokop püspök például biztosan nem vette jó néven, hogy Kegyetlen Ibrahim kitépte a szívét, és azon melegében el is fogyasztotta, szerencsére 902 óta ez lekerült az étlapról. Az elmúlt évszázadokban azért volt még pár viharos momentum, ami nem is csoda, hiszen hatalmi-kereskedelmi kérdésekben a Földközi-tenger mindig rettentő fontos szerepet töltött be stratégiailag, így történhetett meg Ibrahim úr túlkapása is, igaz, a célját elérte, komoly marketingértéke lehetett az akciónak. Volt itt görög, római, bizánci, normann, spanyol, francia uralom is, mielőtt Garibaldi olasz egységéhez csatlakoztak volna, és ez mind tetten érhető Taormina építészetének és gasztronómiájának sokszínűségében is.

Itt keresd!
Grand Hotel Timeo, A Belmond Hotel
Via Teatro Greco 59., Taormina, Olaszország
Ár: Szoba, lakosztály éjszakánként: 300 000 – 2 000 000 forint

De vissza a hotelbe: az éppen idén százötven éves intézmény tökéletes kiindulópont a környék felfedezéséhez, a csodálatos kilátás mellett nyilván a luxus magas fokát kínálja mindenben. A magaslati fekvés ellenére a strandolásról sem kell lemondani, privát spiaggia fogadja a szállóvendégeket, akik a gyaloglást is megspórolhatják az ingázó mikrobuszjárat segítségével. És persze a gasztronómiai kínálat is felnő a feladathoz.