Komoly elvárásokkal indultam el a Glow Up Bőrgyógyászati és Esztétikai Klinikára. Belépve egyből éreztem, hogy a Glow Up kilóg az esztétikai klinikák sorából. A kortárs elvárásoknak megfelelő, karakteres, high-end enteriőrben a brand megálmodója, Dr. Faluhelyi Dóra fogadott. „Klinikánkon a bőrgyógyászat, a sebészet, az esztétika és a kozmetika szoros együttműködésben, teljes komplexitásában foglalkozik pácienseink megjelenésével, a bőr egészségével.”
Dóra egy olyan klinikát hozott létre, ahol a szakmaiság, a tudatosság és a felelősség a legmagasabb szinten találkozik. „Ahelyett, hogy megváltoztatnánk a személyiség megjelenését, mi a természetes, kifinomult részletek megteremtésére specializálódtunk. Fontos, hogy ügyfeleink megtalálják az önmagukban rejlő szépséget, elfogadják, sőt szeretni tudják önmagukat. Ennek érdekében pácienseinkkel karöltve tervezzük meg a megfelelő, személyre szabott kezelési terápiát.”

Egy klinika, ami brand
A folytatáshoz vedd meg
a Forbes magazin aktuális számát!
Ha már megvetted, csak jelentkezz be!
Ajánlott cikkek

Az élet a Naphegyen is harc
Az I. kerület bevett-felkapott éttermeinek egyelőre nem kell aggódniuk a naphegyi edzőközpont eklektikus koncepciójú bisztrója miatt.
„Jöjjenek nyugodtan, lesz hely” – mondja egy derűs női hang a telefonban, amikor egy szerdán aznap estére, pár órával későbbre foglalnánk asztalt a Sunhill Bistróba. Nevet nem is kér – ez lehetne akár intő jel is, de mi totális optimizmusának tudjuk be. Valójában meg annak kéne, hogy a naphegyi NER-celebszálkásító Oxygen Wellness több koncepcióváltást megélt oldalhajója elsősorban reggeliző-bruncholó helynek, hétvégente lehet erős.
Erre utal az is, hogy amióta januárban az edzőközponttal együtt Mészáros Lőrinc berkein belülre került az étterem, a Facebook-oldalt ellepték gazdagon sminkelt TV2-s műsorvezetők becsekkolásai, de egyikük sem az á la carte étlap valamelyik elemével látható. Pedig az már csak azért is hasznos volna, mert ugyanezen a közösségi szájton egy teljesen más menükártyáról láthatók fotók, mint ami a honlapon elérhető, és odaértünking találgatjuk, vajon melyik lehet az igazi. (A facebookos.)
Négy-öt asztalnál ülnek, úgy tizenöt–húsznál tehát nem, ránézésre a vendégek nagyobb részének van magasépítő vállalkozása. Egy percnél hosszabban álldogálunk, amíg valaki megszólít minket, ajánlásának megfelelően (ti. hogy üljünk bárhová) az átriumot választjuk, ami stratégiai hibának bizonyul: étlapot több mint tíz perc után kapunk, a rendelésfelvételig további tizenöt perc alatt jutunk el. Lehetne pizzázni is egy impozáns kemencéből, prémiumnak tűnő feltétekkel, de mi azt akarjuk kideríteni, az áll-e a bevásárlás mögött, hogy Mészáros Lőrinc Várkonyi Andrea után a Sunhill séfjébe is beleszeretett, úgyhogy összetettebb dolgok iránt érdeklődünk.
Érlelt sajttal töltött céklás raviolival kezdünk, és a fejünkben megjelenő nyelvhasználati kérdőjelekkel, merthogy nem egy lilára színezett tésztabatyu jön, hanem két céklazselé-korong között a minden különösebb karaktert nélkülöző sajt, szóval cékla-„ravioli”. Merész alkotás, mármint: hatezerért merész. A tejszínes halleves leve kellemesen selymes emulzió, ha nem is emlékezetes, a betétek jól készült kagylók, semlegesre főtt rákok és rágósnak bizonyuló bébipolipok.
A főételek esetében ajánlásokat követünk. A konfitált tengeri sügér egy szokatlanul, de szépen formázott filé, meghagyott farokúszóval. Jól passzol hozzá a karfiolkrém és a diszkréten, de füstölt kaviár, mutatósak a bébizöldségek is. A leírásból és elsőre a tányérunkról is lemarad a némi spéttel hozott zelleres-almás mártás, ami magában kifejezetten finom ugyan, de arról nem vagyunk meggyőződve, hogy ezt a fogást kereste végzetének.
A legerősebb elem a vacsorában a füstös ízű sólet, benne egy libamájjal töltött, rántott kaszinótojással: utóbbi bundája remek, a libamájpépről viszont csak az tud eszünkbe jutni, mennyivel több értelme lett volna a Teremtő által megálmodott helyén hagyni krémesen a sárgáját. Ehető virágok díszítik – ez könnyen lehet, hogy egy sólet esetében világelsőséget jelent.
A feltét glacéban sült marhaoldalas, a név dekódolásához annyit segítek, hogy a barnamártás francia nevét az I. kerület ezen pontján kívül nem fonetikusan ejtik, ettől azonban még a hús omlós és ízes. (Lefejtése a csontról nem a legkönnyebb művelet a csúszós babágyon, de a hal szószát villával kikanalazni egy teljesen lapos dizájntányérból sem az: az élet a Naphegyen is harc.)





A császármorzsa Snickers fagylalttal és forró baracklekvárral is az utóbbi, egyszerűbb-őszintébb, ezáltal magabiztosabb érzetet keltő szellemben fogant. A mogyorós fagyi és a morzsa kombinációja ötletes ízpár, a savanykás lekvárral is működő trió. Ami kevésbé működő: felszolgálónk – aki egész este annyira igyekszik, hogy szakadatlan meséléssel vagy kínálással ránk ne telepedjen, hogy az ellenkező végletet valósítja meg – a desszert tálalásakor egy szerencsétlen mozdulattal az ujjával odébblöki a morzsaágyon ülő fagyit.
A beálló csend másodperceiben kényszerűen mindenki végiggondolja magában az opciókat: visszakanyarodni a zárás előtti percekben pakolástól hangos látványkonyhába, vagy a hangos ellenkezés hiányát látva azt gondolni, hogy belefér. Itt az utóbbi történik, és valóban, van a vendéglátásnak olyan szintje, ahol belefér: az otthoni.
Sunhill Bistro
Budapest I., Naphegy utca 67.
A teszt időpontja:
2023. február 22.
Ezt ettük:
Érlelt sajttal töltött langyos céklás ravioli:
5690
Tejszínes Sunhill halleves:
4490
Konfitált tengeri sügér filé almafüstös ikrával: 6990
Sólet glacéban sült marha oldalassal, libamájjal:
8990
Császármorzsa Snickers fagylalttal és forró baracklekvárral:
2990
Két pohár bor:
3380
Egy nagy víz:
800
Szervizdíj:
4333
Összesen:
37 663 forint

Bangkokban békében
A gigászi metropolisz lakossága meghaladja egész Magyarországét, nem éppen a csendről és a nyugalomról híres. Emiatt különösen fontos, hogy legalább pihenni jó körülmények között lehessen.

Valencia végkimerülésig
Rendezett gyümölcsligetek, hangulatos kisvárosok, jó konyha. Az Ibériai-félsziget keleti partvidéke, a valenciai régió nagyjából mindent tud, amire egy utazónak szüksége lehet, az itteni időjárás pedig háromszázharminc napsütéses nappal – a perzselően forró nyarat leszámítva – jobb nehezen lehetne. Benicàssim, Valencia, Peníscola vagy Altea egy-egy önálló látogatást is megér, akár még télen is. Nem választottunk, bejártuk az egészet.
Telítődünk?
Egy aktív magyar felhasználó átlagosan két streamingszolgáltatásra fizet elő – áll a GKID kutatócég februári riportjában. Itthon körülbelül 2,1 millióan használnak vagy férnek hozzá valamilyen előfizetéshez – ez a bázis hónapok óta stagnál, avagy a magyar piacra egyre nehezebb bekerülni ebbe az átlagosan használt két előfizetésbe. Ráadásul nemrég nálunk is megjelent az új streamingóriás, a Skyshowtime, lássuk, mennyi most az annyi, és erre az annyira mennyit vagyunk hajlandók áldozni.
Nora from Budapest? Tell me your story!
Bárki lehet tulajdonosa egy horgászappnak, egy sörfőzdének vagy egy vegán étteremláncnak, ha minicápának szeretné magát érezni, fantáziát lát egy startupban, és van kockáztatni való pénze. Szeles Nóra több évtizedes tőkepiaci rutinnal és átlagon felüli energiával csinál mindent, amit csinál, most éppen a befektetési célú közösségi finanszírozás kultúrájának építését. Hogy a Tőkeportál tudja-e sikerre vinni ezt a crowdfundingot Magyarországon, az szerinte lehet kérdés, de hogy maga a modell működik, az nem.