Új remény

Írta: Maneet Ahuja és Hank Tucker / Fordította: Zsadon Béla

Mellody Hobson 1980-ban egy chicagói állami általános hatodik osztályába járt, és szörnyen szégyellte szabálytalan fogsorát. Egyszerűen nem illett a jövőképbe, amit elképzelt magának.
Megkérdezte fogszabályozót viselő barátnőit, ki a szakorvosuk, aztán édesanyja tudta nélkül bejelentkezett hozzá, és iskola után elment a rendelőjébe. A fogász azt mondta, hogy évekig kellene fogszabályozót hordania, és hogy két és fél ezer dollárba kerülne. Ez hatalmas összeg lett volna hat gyermekével egyedül küszködő anyjának, hiszen időről időre még a villanyt is kikapcsolták náluk a kifizetetlen számlák miatt. Mindez nem számított Hobsonnak, aki eltökélte, hogy azt a fogsort márpedig rendbe kell hozni. Megállapodott hát az orvossal, hogy havi ötvendolláros részletekben fizet.


Aztán nyolcadikban elhatározta, hogy Chicago egyik legjobb magániskolájában tanul tovább. Megkérdezte a barátait, hova jelentkeznek, felhívta a felsorolt iskolákat, és elintézte, hogy édesanyjával végiglátogathassák őket. Az eredmény egy ösztöndíj lett a St. Ignatius College előkészítőjében.