Fókuszban a családi vállalatok

Immáron nyolcadik alkalommal ismerte el a K&H azon magyar családi cégeket, amelyek üzleti gyakorlata példaértékű lehet más vállalatok, vagy akár a kisebb vállalkozások számára is. A 2016-ban életre hívott K&H családi vállalatok kiválósági díj idei nyertesei között sokféle cég akad a környezettudatos tehenészettől kezdve a családi autókereskedésen keresztül az építőpiari nagyvállalatig.

A K&H családi vállalatok kiválósági díj célja, hogy támogassa és elismerje a magyarországi családi tulajdonban lévő vállalatok hozzájárulását a gazdasághoz, valamint elkötelezettségüket a társadalom és a környezetük iránt. A díjra idén négy kategóriában pályázhattak a cégek. A hosszú távú stratégia kategóriában a sikeres működés és növekedés fenntartását biztosító gyakorlatokat, illetve a vállalat gazdaságon/iparágon belüli jelentős és előremutató szerepét értékelte a zsűri. Sikeres generációváltás kategóriában azokat a cégeket ismerték el, akik a legsikeresebben tudták megőrizni a közös, családi értékeiket és átadni azokat a jövő generációjának. Innováció kategóriában a legújszerűbb fejlesztéseket értékelték, míg a környezetvédelmi fenntarthatóság kategóriában a társadalmi vagy környezeti szempontból legzöldebb alaptevékenységi gyakorlatokat ismerték el.

A zsűri szakmai meglátásai és a pályázati kiírásban megadott értékelési szempontok alapján ez évben összesen 7 pályázó kapott elismerést.