
A mi kis falunk
Hálózatosodó magyar startupvilág. Egyre több üzleti tapasztalat és tudás áramlik vissza az ökoszisztémába – már nemcsak a befektetőktől, hanem aktív vagy egykori alapítóktól vagy kulcsmunkavállalóktól.

Hálózatosodó magyar startupvilág. Egyre több üzleti tapasztalat és tudás áramlik vissza az ökoszisztémába – már nemcsak a befektetőktől, hanem aktív vagy egykori alapítóktól vagy kulcsmunkavállalóktól.
Ha már megvetted, csak jelentkezz be!
A nagymama nevét viselő Odette-ben a világ csúcsalapanyagait vegyítik a házias-parasztos iránnyal.
Szeretem a francia luxuséttermeket, de igyekszem az anyaországban kóstolgatni ezt a stílust. Ázsiában egyébként is bőven vannak helyi ízek, amikért érdemesebb útra kelni. Julien Royer séf étterméért mégis kivételt tettem. Már az szimpatikus volt, hogy a szingapúri Nemzeti Galériában kapott helyet.
Royer a francia gasztronómia alapjait egyfajta keretrendszernek használja, nem próbál párizsibb lenni a párizsinál. Francia szemüvegén keresztül izgalmas rálátást kínál a térség legjobb alapanyagaira és egyes ételeire is. Az Odette persze cseppet sem házias koszttal várja az egyszeri destination dinert, vagyis azt, aki a világ végére is elmegy egy étterem kedvéért.
A világ csúcsalapanyagi, mint a marukyoi tengeri sün, a skót homár (életem egyik legjobbja!), a perigord-i fekete szarvasgomba, a francia sajtok (reblochon, époisses, camembert és a többiek) és az elképesztő technológiai precizitás mellett azért van kikacsintás a „valóság” felé. Ez izgalmas perspektívát ad a nemzetközi tűzijátéknak. A házias-parasztos sertéshúsleves például szintén nem fukarkodik a nemes levesbetétekkel. Az abalone kagyló Jejuból, a kacsamáj a Loire-völgyéből jön, és a juzu, azaz a japáncitrom is segít abban, hogy ne egy kifőzdében érezzük magunkat.
A kambodzsai kampot borssal bevont galamb szintén mestermű. A menü előrehaladtával meggyőzően elegáns, mégis umamiban és savakban gazdag ételek kerülnek az asztalra. Már a Dauricus kaviár láttán sem kezdek látványos tiltakozásba, és a norman tarisznyarák sem ébreszti fel a bennem szunnyadó fenntarthatósági mozgalmárt. Amit pedig az erősen japán ihletésű desszertfronton művelnek a szakéval, a hokkaidói tejfagyival, az Earl Grey teával és vaníliával, az végképp arra késztet, hogy a francia konyhát kiáltsam ki a világ legjobbjának.
De mielőtt megtörténne, még visszamegyek Japánba.
A magyar Proofminder mesterséges intelligenciát használva segít a gazdáknak, hogy a földjükön lássák minden növény tövét, levelét, esetleges betegségeit is, és ennek megfelelően, célzottan avatkozhassanak be. Négy kontinensen dolgoznak együtt a termelőkkel.
Világszerte egyre több férfi szeretné aktívan megélni az apaságát, ennek egyik első lépéseként pedig az újszülött mellett kíván lenni. Ezt az igényt az Accenture globális IT vállalat példamutató „apasági csomaggal” támogatja. Fehér Patrik, az Accenture managerének gyermeke, Félix beszélgetésünk idején a négyhetes életkorhoz közeledett. „Éjjelente a feleségem többet kel fel Félixhez, cserébe én napközben intézem […]
Bő egy éve ugrottál ki huszonegy év multis csúcsmenedzserségből. Hogy élsz most?Mozgalmasan. Hosszú listám volt, hogy mi lesz a Mastercard után, na, ennek talán a harmada jött be, és annak, amit ma csinálok, a jó részét nem sejtettem. Mi volt a listádon?Hogy egy évig a világ nagy problémáin dolgozom ingyen és bérmentve (World Food Programme, World Vision), de ezek a projektjeim […]
Extra dizájn extra igényekre. Ezt adják a Dembell Motorhomes luxus-lakóautói potom 1,3 millió euróért. Az 530 lóerős szörnyek Nagytarcsán látják meg először a napfényt. Mutatjuk, hogyan.
A magyar termálvíz erős hívószó, jól meg lehet vele szólítani a külföldi vásárlókat, gondolta Bokrosi Máté és Florián Bence. Erre alapozták prémium márkájukat, és bejött: ma már Koreában és Kanadában is sokan fürdenek Zador szappannal. Az ázsiai turisták a repülőtereken nem egyszer az összes illatot kihozatják az üzletek raktárból, hogy válogassanak.