Magazinok Impresszum Belépés Sötét mód Világos mód
Zsiborás Gergő Zsiborás Gergő
2024 Április Pénz Zsiborás Gergő

A mi kis falunk

Hálózatosodó magyar startupvilág. Egyre több üzleti tapasztalat és tudás áramlik vissza az ökoszisztémába – már nemcsak a befektetőktől, hanem aktív vagy egykori alapítóktól vagy kulcsmunkavállalóktól.

Vissza a tartalomhoz Következő cikk
Belépés

Ajánlott cikkek

Odette
Jókuti András Jókuti András
2024 Április A jó élet Jókuti András

Odette

A nagymama nevét viselő Odette-ben a világ csúcsalapanyagait vegyítik a házias-parasztos iránnyal.

Vissza a tartalomhoz Következő cikk

Szeretem a francia luxuséttermeket, de igyekszem az anyaországban kóstolgatni ezt a stílust. Ázsiában egyébként is bőven vannak helyi ízek, amikért érdemesebb útra kelni. Julien Royer séf étterméért mégis kivételt tettem. Már az szimpatikus volt, hogy a szingapúri Nemzeti Galériában kapott helyet.


Royer a francia gasztronómia alapjait egyfajta keretrendszernek használja, nem próbál párizsibb lenni a párizsinál. Francia szemüvegén keresztül izgalmas rálátást kínál a térség legjobb alapanyagaira és egyes ételeire is. Az Odette persze cseppet sem házias koszttal várja az egyszeri destination dinert, vagyis azt, aki a világ végére is elmegy egy étterem kedvéért.

info Itt keresd! Odette St. Andrew’s Rd. 1., Nemzeti Galéria, Szingapúr Degusztációs menü: 95–135 ezer forint
Itt keresd! Odette St. Andrew’s Rd. 1., Nemzeti Galéria, Szingapúr Degusztációs menü: 95–135 ezer forint


A világ csúcsalapanyagi, mint a marukyoi tengeri sün, a skót homár (életem egyik legjobbja!), a perigord-i fekete szarvasgomba, a francia sajtok (reblochon, époisses, camembert és a többiek) és az elképesztő technológiai precizitás mellett azért van kikacsintás a „valóság” felé. Ez izgalmas perspektívát ad a nemzetközi tűzijátéknak. A ­házias-­parasztos sertéshúsleves például szintén nem fukarkodik a nemes levesbetétekkel. Az abalone kagyló Jejuból, a kacsamáj a Loire-völgyéből jön, és a juzu, azaz a japáncitrom is segít abban, hogy ne egy kifőzdében érezzük magunkat.


A kambodzsai kampot borssal bevont galamb szintén mestermű. A menü előrehaladtával meggyőzően elegáns, mégis umamiban és savakban gazdag ételek kerülnek az asztalra. Már a Dauricus kaviár láttán sem kezdek látványos tiltakozásba, és a norman tarisznyarák sem ébreszti fel a bennem szunnyadó fenntarthatósági mozgalmárt. Amit pedig az erősen japán ihletésű desszertfronton művelnek a szakéval, a hokkaidói tejfagyival, az Earl Grey teával és vaníliával, az végképp arra késztet, hogy a francia konyhát kiáltsam ki a világ legjobbjának.
De mielőtt megtörténne, még visszamegyek Japánba.

info Julien Royer és nagymamája, Odette, akiről az étterem a nevét kapta.
Julien Royer és nagymamája, Odette, akiről az étterem a nevét kapta.
Ossza meg ismerőseivel:
Vissza a tartalomhoz Következő cikk
Egy szöuli boltbakönnyebb bekerülni
Bethlen Júlia Bethlen Júlia
2024 Április Üzlet Bethlen Júlia

Egy szöuli boltbakönnyebb bekerülni

A magyar termálvíz erős hívószó, jól meg lehet vele szólítani a külföldi vásárlókat, gondolta Bokrosi Máté és Florián Bence. Erre alapozták prémium márkájukat, és bejött: ma már Koreában és Kanadában is sokan fürdenek Zador szappannal. Az ázsiai turisták a repülőtereken nem egyszer az összes illatot kihozatják az üzletek raktárból, hogy válogassanak.

Vissza a tartalomhoz Következő cikk
Barbara,a nagybetűs tévés
Melis Dóra Melis Dóra
2024 Április Üzlet Melis Dóra

Barbara,a nagybetűs tévés

Hámori Barbara megreformálta a magyar gyártású fikciós sorozatokat, milliókat ültet le a tévé elé, cége, a Scripted Productions milliárdos bevételt termel. A városi lány falusi sorozatokat ír és rendez, és most a game show-kban robbantana nagyot.

Vissza a tartalomhoz Következő cikk
Forbes Forbes
2024 Április start Forbes

A hétköznapok ezt nem adták meg soha

Oscar, rap, kerámia. Ajánló a Forbes.hu márciusi anyagaiból.

Vissza a tartalomhoz Következő cikk
ERWIN ERWIN
2024 Április Támogatói tartalom ERWIN

ERWIN, az okos fagyiadagoló kanál

A 2024-es SIRHA-n bemutatott ERWIN Smart Ice Cream Scoop egy magyar termékfejlesztés eredménye, amely nem csupán új szintre emeli a fagyizók üzleti hatékonyságát, hanem forradalmasíthatja a vendéglátóipart is. Ez az innováció nem csupán egy egyszerű eszköz; a Szabó Ervin által megálmodott és két évig tartó fejlesztés eredményeként létrehozott okos fagyiadagoló kanál teljesen új dimenziót nyit […]

Vissza a tartalomhoz Következő cikk
Összes cikk
Előfizetői ÁSZF ÁSZF melléklet Hirdetési ÁSZF Adatkezelési tájékoztató Rendezvény ÁSZF Szerzői jogok Kapcsolat Médiaajánlat Szerzők Előfizetés Fizetési tájékoztató
© 2025 Mediarey Hungary Services Zrt.
Simple vásárlói tájékoztató

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-78438/2014
Simple vásárlói tájékoztató