Egy visszautasíthatatlan ajánlat – apasági csomag az Accenture-nél

Világszerte egyre több férfi szeretné aktívan megélni az apaságát, ennek egyik első lépéseként pedig az újszülött mellett kíván lenni. Ezt az igényt az Accenture globális IT vállalat példamutató „apasági csomaggal” támogatja.

Fehér Patrik, az Accenture managerének gyermeke, Félix beszélgetésünk idején a négyhetes életkorhoz közeledett. „Éjjelente a feleségem többet kel fel Félixhez, cserébe én napközben intézem a tennivalókat, illetve együtt tudok lenni a picivel. Nagyokat sétálunk, ezalatt pedig a feleségem is tud pihenni.” Patrik egy e-mailből értesült az apasági szabadság bevezetéséről az Accenture-nél, néhány nappal azt követően, hogy megtudták, pár hónap múlva nekik is gyermekük születik.

„Nagyon megörültem neki, és egy percig sem volt kérdés, hogy élni fogok ezzel a lehetőséggel. Utólag is hálás vagyok ezekért a hetekért, hiszen ez olyan közelséget ad a picivel, amit munka mellett egészen biztosan nem tudnék vele megélni. Kimondottan jó érzés volt, hogy már a gyermekünk megszületése előtt tehermentesítettek a kollégák, és így a várható új feladatokra, kihívásokra és örömökre tudtam koncentrálni. Ági, a párom is azt mondja, hatalmas segítséget és biztonságot ad, hogy az első két hónapban itthon tudok lenni velük.”