Örök értékek, értékes újítások

„A világ egyik legszebb hoteljében vagyunk, nézz csak körbe!” – mondja büszkén Thibaut Drege, a Gresham Palota francia Gerenal Managere, és az impozáns, nagyvonalú Art Nuoveau előtérben ülve nehéz lenne nem hinni neki. Az elmúlt évek a hotel vezetése számára azzal teltek, hogy új tartalommal és identitással töltötték fel az idén húszéves szállodát, valamint a hotelben működő két presztízs vendéglátóhelyet: a MÚZSA Bárt és a KOLLÁZS Brasserie & Bárt. A szállodaipari szakember rendkívül optimistán beszél Budapestről. Szerinte a desztináció hihetetlen turisztikai potenciálja még messze nincs kiaknázva, a sok fejlesztés gyümölcse csak most fog beérni.

„A párizsi hotelből rálátni az Eiffel-toronyra. Hidd el, ezt egy idő után már észre sem veszi az ember. Ellenben itt, Budapesten az elmúlt másfél évben folyamatosan felfedeztem valami újat” – mondja Thibaut Drege, akit a Four Seasons köteléke nemsokára visszaszólít Párizsba. Az elmúlt másfél évben fővárosunkban kamatoztatta mindazt, amit a francia 6 Michelin-csillagos komplexumból magával hozott (egy 3 csillagos, egy 2 csillagos és egy 1 csillagos étterem is működik a szállodában). Túlzás nélkül állítja, hogy a 179 szobával rendelkező Gresham Palota a 120 hoteles Four Seasons lánc egyik ékköve. Dunára néző központi lokációjával a lánc portfóliójának egyik kiemelkedő szállodája.

Budapest felfedezésre vár

„Biztos vagyok benne, hogy a budapesti Gresham Palota a Fours Seasons lánc legjobb 3 szállodája közé tartozik. Az ide látogatók még mindig meglepődnek, mennyire különleges desztináció Budapest, és vele ez a hihetetlen értéket képviselő épület” – mondja. A Gresham Palota párizsi társához hasonlóan kiemelt helyet foglal el a városban. A különbség abban áll, hogy itt a beszélgetés közben interjúalanyom mögött nem az Eiffel-tornyot, hanem a felújított Lánchidat látom az ikonikus pávás kapun keresztül, mely Jungfer Gyula műlakatos 1906-os műalkotása. Nem csak maga az épület és az apró részletek képviselnek művészetet, hanem rögtön a MÚZSA itallapja is, amit a kezembe kapok. A koktéllap egész oldalt elfoglaló grafikáit egy magyar grafikus, Labrosse Dániel jegyzi. Mindegyik grafika ikonikus művészeti alkotásokat tömörít egy képbe, melyekre reflektál a jobb oldalon található 3 alkoholos vagy alkoholmentes koktél. A POP! nevű kreáció például, amit kóstolok, Jeff Koons rozsdamentes acélból készült léggömb-állatait és a gyerekkor csodáját csomagolja egyetlen, sziporkázó italba. A MÚZSA luxus koktéljait és étlapját a szecesszió és a város „aranykora” ihlette: az 1906-ban megnyílt épület a művészek és az arisztokrácia kedvelt találkozóhelye volt a XX. század elején, a mindenkori luxus képviselője. Nem meglepő, hogy itt az alkoholmentes koktélokat is kézművesen, maguk re-desztillálják, vagyis alkotóelemeire szedik az alapanyagokat és így állítják elő az egyedi koktél összetevőket. A MÚZSA Bárnak saját Kulturális Nagykövete van, aki a hét három napján friss tehetségeket hív meg zenélni, havonta egyszer pedig az Operaházzal együttműködésben egy balerina táncol a bár díszletei közt.