Sikeres év után stabilan a növekedés útján

Kihívásokkal teli üzleti környezetben vette át tavaly szeptemberben az ingatlankezeléssel és -fejlesztéssel foglalkozó GTC Group irányítását Nagy Gyula vezérigazgató. A hat országban jelen lévő cégcsoport – amely a nehéz gazdasági környezet ellenére is sikeres időszakot zárt 2023-ban – tovább folytatja növekedési stratégiáját, és nyugat-európai terjeszkedésre készül.

Nem feltétlenül a legideálisabb üzleti környezetben vette át a múlt év szeptemberében a GTC Csoport irányítását: hogyan sikerült a tavalyi évük?

A 2023-ra jellemző makrogazdasági környezet az ingatlanpiacot is jelentősen érintette: a magas inflációs ráta és kamatkörnyezet mellett az irodabérleti piac – legfőképpen Magyarországon és Lengyelországban – kihívások elé nézett, ennek ellenére a GTC sikeres évet zárt. A portfólió kihasználtsági rátája 2023 végén elérte a 87 százalékot, miután tavaly 144,2 ezer négyzetméternyi területet adott bérbe a vállalatcsoport. A bérleti szerződések átlagos hossza három és fél év a GTC-nél, a portfólió 88 százaléka biztosít folyamatos jövedelemtermelést, amelynek 65 százalékát nagyrészt zöld minősítéssel rendelkező irodaterületek teszik ki. Emellett 71 millió eurós működési cash flow-t sikerült elérnünk, miközben az indexálással fellendített bevételeink 10 százalékkal, 183 millió euróra nőttek.