A munkám okozta stresszt a munkámon vezetem le

„A legutóbbi kerek születésnapomra egy különösen részletes szűrőcsomaggal leptem meg magam, a szokásos laboron kívül a fül-orr-gégészettől a kardiológián át az ortopédiáig minden volt benne” – mondja a városligeti hőségben Ónodi Eszter. Amúgy is minden évben elmegy egy teljes körű kivizsgálásra, és ezt mindenkinek kötelezővé tenné. Allűrmentes, egyenesen, határozottan beszél, pont, ahogy az egészségéért is tesz: ha eldönt valamit, nem keres kifogást, csak következetesen, de az újdonságokra nyitottan véghez viszi.


Ha viszont valami nem válik be, nem fél változtatni, mert hallgat teste jelzéseire. Így volt ez az időszakos böjtöléssel vagy más néven az ablakos diétával is. Ez azt jelenti, hogy meghatározott időablakban eszik. Először azzal kezdte, hogy reggeltől evett néhány órán át, majd amikor ezt nem érezte megfelelőnek, délutáni ablakra váltott.


„Az egyetlen, amit sajnálok az időszakos böjttel kapcsolatban, hogy nem kezdtem el előbb. Sokkal jobban érzem magam a bőrömben az utóbbi évben, amióta így táplálkozom.” Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy délután kettő és hat, vagy ritkábban nyolc között eszik, amúgy marad a víz, a tea és a kávé. Januárban a glutén- és tejmentességet is hozzátette. „De ezenkívül mindenevő vagyok, krumplit, húst és édességet is eszem” – teszi hozzá nevetve, hogy érezzem, élvezi az életet így is, sőt!