Inkább vagy, mint és

Közepesnél kisebb üzlethelyiség a Mester utcában, bent pár tucat hely meg még néhány további az inkább tálaló-, mint bárpultnál: ennél bőven vannak nagyobb alapterületű gíroszosok is látótávolságon belül. Alighanem a nyár elején nyílt És Margarita alapítói sem álmaik helyiségének látják, hanem olyannak, ami elérhető volt a környéken, és amiből megpróbálták a legtöbbet kihozni. Nagyobb a konyha, mint a vendégtér: ha valaki szélesebb mozdulatokkal eszik vagy sok tányért kell vinni, a pincér már oldalazva jár.


A kicsi konyháról egyrészt nappal menüztetnek, másrészt rövid és sűrűn változó étlappal visznek a környéken fel nem lelhető, egyéni bisztrókonyhát: egy leves, négy, megosztásra szánt méretű (annál egyébként nagyobb) főétel, két desszert, jó estét.


Az irány egyrészt határozottan és biztos kézzel franciás – szerintem ez a legerősebb pont, akár sokkal vállaltabban lehetne rá támaszkodni, pláne, mert egy sarokra van a fennállása alatt általunk is méltatott, nagypolgáribb, a törölközőt nemrég bedobó Petrustól. (Ki gondolná, hogy a franciás szív Budapesten nem Bel-Budán, hanem Közép-Ferencvárosban akar a leghevesebben dobogni.) Másrészt szerzői keverék: magyar ízemlékek, keleti reflexiók.