Wealth Office – privátbank új dimenziókkal

Attól még, hogy valakinek sok befektetni való pénze van, nem biztos, hogy szeretne vagy tud állandóan befektetési döntéseket hozni. Az Equilor Wealth Office esetében erre nincs is szükség, mégis pontosan teljesülhetnek céljai.

Magyarországon is egyre népszerűbbek a privátbanki szolgáltatások, azonban a 2022 szeptemberében útnak indított Equilor Wealth Office így is egyedülállónak számít a piacon. „Bátran mondhatom, hogy egy nagyon dinamikus fejlődésen vagyunk túl. Megalkottunk egy olyan új termékstruktúrát, kiszolgálási modellt, amelyre nem igazán létezett minta Magyarországon. Mára bebizonyosodott, hogy az első hazai Wealth Office hiánypótló vagyonkezelési alternatívát nyújt a hagyományos private banking kiszolgálási modellek helyett, ahol nem csak a befektetési döntések súlyát vesszük le partnereink válláról, ezzel időt és energiát nyerve, hanem az eredményorientált megközelítéssel a befektető és a szolgáltató érdekei itt állnak a legközelebb” – fogalmaz Dobó István, az Equilor Wealth Office igazgatója.

Diszkrecionális portfóliómenedzsment

Miben különbözik a Wealth Office kínálta szolgáltatás más, hazánkban elérhető hasonló szolgáltatásoktól? Az egyik fontos szempont a kényelem. „A legtöbbször befektetési tanácsadási ágról dolgoznak a privátbanki szektorban, és ez azt jelenti, hogy a befektetőnek különböző termékeket kínálnak, odaraknak elé brosúrákat: itt van ilyen kötvény, olyan alap, amolyan ETF, válasszon” – fejti ki Dobó István. Csakhogy a legtöbb befektető nem rendelkezik ehhez elegendő szaktudással, vagy ha mégis, akkor sem biztos, hogy szeretne időt szánni arra, hogy meghozza ezeket a döntéseket.