Négyévszakos romantika

„Ebből nem lesz biznisz!” – hangzott el a máig sokat idézett mondat Forrai Krisztától, amikor a Balaton-felvidéket járva Miklóssal megtalálták azt a helyet, ahol el tudták képzelni álmaik nyaralóját. Nem sok időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy ő is belássa: ebből márpedig biznisz lesz, nem is akármilyen.

A Casa Christa története elválaszthatatlan Kriszta és Miki történetétől. Ők ketten bő két évtizede ismerik egymást, de nyolc éve alkotnak egy párt. Mindketten világlátott, szenvedélyes emberek, akik néhány évvel ezelőtt találtak rá a Balatonszőlős feletti, remek adottságú 7000 négyzetméteres eladó telekre. „Már a telek megvásárlása izgalmas kaland volt, hiszen a jelenlegi 55 ezer négyzetméteres területet összesen 15 tulajdonostól kellett megvásárolnunk” – meséli Forrai Miklós.

A Casa Christa három házzal, a covidjárvány közepén nyitott meg, az étterem pedig két teljes éve működik. „Mivel itt minden vendégnek elszeparált háza van saját wellnessrésszel, ezért ez egy abszolút járványbiztos koncepció volt” – világít rá Kriszta az Olaszországban régóta jól működő agriturismo koncepciójának váratlan előnyére.