Az ADM Ingatlanfejlesztő Kft. Győr egyik legkülönlegesebb lakóingatlan-fejlesztését kezdte meg, a város egyik kedvelt, dinamikusan fejlődő részén, közvetlenül a Mosoni-Duna partján. A Dunaville otthonaiban egyszerre élvezhetjük majd a természet közelségét és a belváros pezsgő hangulatát. A fejlesztés három ütemben valósul meg, összesen 208 prémium minőségű lakással, 11 földszinti irodával és 6 üzlethelyiséggel biztosítva a rendelkezésre […]
Az ADM Ingatlanfejlesztő Kft. Győr egyik legkülönlegesebb lakóingatlan-fejlesztését kezdte meg, a város egyik kedvelt, dinamikusan fejlődő részén, közvetlenül a Mosoni-Duna partján. A Dunaville otthonaiban egyszerre élvezhetjük majd a természet közelségét és a belváros pezsgő hangulatát.
A fejlesztés három ütemben valósul meg, összesen 208 prémium minőségű lakással, 11 földszinti irodával és 6 üzlethelyiséggel biztosítva a rendelkezésre álló lehetőségeket az érdeklődők számára. A kivitelezés I. ütemében a B és a C épületekben összesen 66 lakás építését tervezik. A hatalmas parkos területen, zárt lakóparkban épülő zöldtetős lakóépületek minőségi, barátságos és szerethető miliőt kínálnak a tudatosan gondolkodó, igényes otthonkeresők számára. Az otthonok minden szempontból a legmodernebb felszereltséggel rendelkeznek, hiszen mindegyik lakás mennyezeti hűtés-fűtési rendszerrel és okosotthon megoldással lesz ellátva. A teremgarázsnak köszönhetően a gépjárművek nem zavarják az ott élők kényelmét, nyugodt kikapcsolódását.
Az ADM Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezetője, Méhes József Dávid elmondása szerint, az elérhető prémium lakáskínálatuk népszerűségét mi sem támasztja jobban alá, mint az, hogy az idén januárjában bemutatott két lakótömb az értékesítés megkezdését követő első hónapban közel 75 százalékos előértékesítettségi rátát ért el.
Látványosan tálalt ételek és a Dunakanyar alighanem legjobb mártásai várják azokat a Teyfölben, akik lángos helyett éttermezni mennek Szentendrére. Először az első idei tavaszi időt hozó szombaton kukkantunk be a szentendrei korzó mellékutcájában álló Teyfölbe, megkérdezni, lenne-e estére asztalunk. A rend kedvéért megnézik, de a hangjukon hallatszik, hogy errefelé nem szoktak aznapi vacsoraasztalok potyogni az égből, úgyhogy legközelebb már rendes […]
Látványosan tálalt ételek és a Dunakanyar alighanem legjobb mártásai várják azokat a Teyfölben, akik lángos helyett éttermezni mennek Szentendrére.
Először az első idei tavaszi időt hozó szombaton kukkantunk be a szentendrei korzó mellékutcájában álló Teyfölbe, megkérdezni, lenne-e estére asztalunk. A rend kedvéért megnézik, de a hangjukon hallatszik, hogy errefelé nem szoktak aznapi vacsoraasztalok potyogni az égből, úgyhogy legközelebb már rendes tervezéssel és foglalással kanyarodunk rá a 11-esre. Szentendre belvárosa egyébként is nagyon sűrű egy hely gasztronómiailag, sok az általános-turistás egység, de közben a szerb kapcsolat miatt valószínűleg itt a legkönnyebb Magyarországon bárányhoz jutni, a dunai panorámának meg a balkánkodásnak pedig logikus végkövetkezménye a fajlagosan sok görög és tengeri étterem is.
A Teyföl nem ezeket nyomja, hanem egy impresszív kistermelő-palettára épített magyarkonyha-interpretációt látványos tálalással, ami mindig érdekesen hangzik. Egyedül a név írásmódja tartott eddig vissza (a Neves Külföldi Kalauz inspektorait, helyesen, nem tudta). Egyébként az étlapon véletlenszerű, hogy engedélyezve vannak-e a rendes j betűk, vagy ott is visszajön az ipszilon, például a tejfölt leírják j-vel – mutat rá teszttársam.
De ez a morgás csak lábjegyzet: tök jó esténk van. Otthonos, bisztrós beltér, betonfödém, nyersfa pult, üvegfal mögött a látványkonyha srácai, a placcon meg csupa lány, egységesen azzal a természetes kedvességgel, ami az étterem-üzemeltetést és a vendéglátást megkülönbözteti, és taníthatatlan.
Kérünk egy karfiolkrémlevest a séfajánlatból: jut bele sült és savanyított karfiol, sőt savanyú lilahagymaszálak is meg raklettsajt és fűszerolaj, egy kanál után tudjuk, hogy jó helyen vagyunk. A tépett hússal tálalt húsleves a ressnél is ressebb zöldségekkel és az üvegtésztabetéttel együtt is a legjobb értelmében házias: vannak helyek, ahol földrészek meg körmönfont derítési technikák villannak be a húsleves láttán, a Teyfölben a nagyszülői asztal. A hortobágyi palacsinta brick tésztába töltött darált húst jelöl, az elég semleges, de a mártásnak olyan koncentrált paprikásíze van, hogy bármit elvisz a hátán.
Hasonló történik mindkét főételünknél is: tökéletes szószok, pasztellebb húsokkal. A Kárpáti módra pisztráng főszereplője egy gyönyörűen formázott, termetes filé, én hiányolom róla a pirult bőrt, de érthető a konyha szándéka, hogy diszkréten mutassa meg az alapanyagot magát – egyszerűen mások a preferenciáink. A rizottó krémes, a gombáknál ott az a pörzs, amit a halból hiányolok, a citromfüves szósz, a fokhagymás rák és a rizottóra szórt ropogós gabonaszemek frappáns kiegészítők.
Ahogy a savanyított retekhasábok is, a Teyfölben diszkréten, tippre az ecet teljes mellőzésével savanyítanak, ami enyhébb ízeket eredményez. A cordon bleu mellé is kerül lilahagyma is, retek is, meg egy finom krumplipüré, továbbá sajt- és sonkaropogósok. Magára a húsra brie sajt olvad, az összhatás markáns, de itt sem a sertésszűztől.
A séfajánlat desszertjét választjuk, így egyszerre ismerkedünk meg a Duna-hullám műfajával és parafrázisával. Eredetileg ez egy puncsos-meggyes tortaszelet volna, svédasztalokon lehet vele találkozni, itt kanalazható tányérdesszert: vaníliapudingos, kakaós sült piskóta, egy lime-os meggyragu, vaníliás krém, kakaóbabtöret és étcsoki. Ahogy a krémlevestől kezdve a legtöbb fogásban, itt is megy az átgondolt játék a textúrákkal, de egyértelműen a szifonos vaníliás krém tehet róla, hogy a velünk tartó ötéves kérdés nélkül duplázna belőle.
Teyföl Szentendre, Városház tér 2. A teszt időpontja: 2025. március 22. Ezt ettük: Karfiolkrémleves: 3450 Húsleves: 3300 Hortobágyi palacsinta: 2900 Cordon bleu: 6900 Pisztráng Kárpáti módra: 8900 Duna-hullám: 3250 Bodzaszörp: 1400 Fügelevélszörp: 1400 Szervizdíj: 4725 Összesen: 36 225 forint
Ez a város egyik legszebb szecessziós épülete, egyben az egyik legdrágább szállodája – nem hiányozhat sorozatunkból. A századelőn még a multicégek is mások voltak. 1907-ben, amikor a The Gresham biztosítótársaság megépítette budapesti székházát, a korszak legjobb művészeit kérte fel a tervezésre. Közéjük tartozott a két építész, Quittner Zsigmond és Vágó József. Gyakorlatilag szabad kezet kaptak az alkotáshoz, és a korszak legjelesebb képzőművészeit […]
Akár az egyetemig elkísérik a hátrányos helyzetű cigány fiatalokat, a feltétel a tehetség és a kitartás. Az Új Start Alapítvány nem „ész nélkül” segít, Szőke Judit és csapata az igényeket épp csak a szükséges mértékig kielégítve, közelről nyújt támogatást. „Ahhoz ragaszkodunk, hogy bármilyen vonzó is lenne, nem mászunk felfelé a szegénységi létrán. Aki kevésbé hátrányos helyzetű, azzal könnyebb lenne boldogulni, de lent […]
Nagyüzemben termelik a tojást a Dél-Alföldön és Gyermelyen, de Győr és környéke is élen jár. Térképre tettük a legnagyobb magyarországi tojótyúktelepeket, és kicsit meglepődtünk, hogy egy alig 6500 fős település az ország tojásfővárosa. Körülbelül hétmillió tojótyúkot tartanak Magyarországon (nagyüzemi és kisebb tojótelepek összesített állatállománya). A keresleti és fogyasztási csúcs karácsonykor van, ekkor akár 40 százalékkal is nagyobb lehet […]
Balla Ákos húsz évig építette használtlakás-közvetítő hálózatát, majd úgy érezte, hogy az újlakás-szegmens sokkal izgalmasabb. Elment értékesítési vezetőnek az egyik fejlesztőcéghez, ahol a cél már a piacvezető szerep elérése, de közben fél szemmel a Balla Ingatlannal is készül az ugrásra. Alig múlt húszéves, amikor 2000-ben megvette élete első mobilját, egy összehajtható Motorolát, kétszázezer forintért. Igazi luxuscikk volt, akkoriban […]