A Michelin-csillagrólis van egy tetoválása

A fine diningot nem tekintik luxusszolgáltatásnak a Michelin-csillagos Borkonyha és a Textúra étterem tulajdonosai. Ritkaság a hazai csúcsgasztronómiában, de Horváth Tamás, Sárközi Ákos és Kalocsai Zoltán lassan tizenöt éve alkotnak összeszokott triót.

„Láttál már séfet, aki Michelin-csillagot kapott, de nem hitte el?” Ezzel a címmel jelent meg Jókuti „Világevő” András gasztroblogger blogbejegyzése 2014 márciusában, amikor a Borkonyha – a Costes és az Onyx után – harmadik magyar helyként, de első bisztróként csillagot kapott. A bejegyzéshez csatolt videóban Sárközi Ákos és kollégái épp a Bocuse D’oron főznek, és Ákos arcán látszik: tényleg nem hiszi el a csillagot.

Nem csoda, a séfek sokszor húzzák egymást ilyesmikkel poénból. „Jaj, hagyjál már! Helló, szia!” – fordul el mosolyogva Jókutitól, és megy a dolgára. Arcán csak akkor fut át az őszinte megdöbbenés, amikor András a mobilján az orra alá tolja a hivatalos Michelin-közleményt.