Mindenkivel elhitette, hogy bármire képes

A dánszentmiklósi ősfás parkban lévő mini-Provance, a Botanica Hotel a néhai Bálint Ágnes álma volt. Terveit ma már családja valósítja meg.

„Nem gondoltunk ilyen szintű gasztronómiára, csak azt szerettük volna, hogy a megszálló vendégek jót egyenek. Most meg már a Michelin-csillag a cél” – mondja Horváth Kristóf, a dánszentmiklósi Botanica butikhotel és étterem egyik tulajdonosa. Áradozik a legújabb konyhai fejlesztésekről, a különleges étkészletek és tálalóeszközök iránti szenvedélyéről, az apró részletek kitalálásáról. Mellette felesége, Zsebők Ágota a maga csendes határozottságával képviseli mindazt, amit nemrég elhunyt anyósa, Bálint Ágnes örökül hagyott. Ágota lépésről lépésre vitte sikerre a Botanicát Ágnessel, férje és sógorai édesanyjuk betegségével, majd halálával csatlakoztak, és igazi családi vállalkozássá váltak.

„Igen, különleges kapcsolat volt a miénk, hétvégén az anyósom volt, hétköznap meg gyakorlatilag a főnököm. Sok időt töltöttünk együtt, tőle ismerem a család történetét” – mondja Ágota. „Lecsapott Ágotára” – fűzi hozzá Kristóf. Amikor először vetődött fel a vendéglátás ötlete, Ágota még csak barátnője volt. Mint projektmenedzser dolgozott, bár eredetileg turisztikai végzettséget szerzett. Akkor még arról volt szó, hogy kipróbálják együtt a munkát: ha a lánynak mégsem tetszik, visszamegy dolgozni Budapestre.
Zúgtak a gépek a műhelyben