A Budapest IX. kerületében épülő M76 projekt három funkciója – szálloda, iroda és apartmanok – nagyban növeli a projekt vonzerejét, hiszen jobb pénzügyi teljesítményt és megtérülést, nagyobb biztonságot ígér a befektetőknek, felhasználóknak és közösségeknek – mutatott rá Tóth Zsuzsanna. A projektvezető szerint a vegyes használatú épületegyüttesek jobb befektetésnek bizonyulnak, mint a hagyományos ingatlanfejlesztések, így különösen […]
A Budapest IX. kerületében épülő M76 projekt három funkciója – szálloda, iroda és apartmanok – nagyban növeli a projekt vonzerejét, hiszen jobb pénzügyi teljesítményt és megtérülést, nagyobb biztonságot ígér a befektetőknek, felhasználóknak és közösségeknek – mutatott rá Tóth Zsuzsanna. A projektvezető szerint a vegyes használatú épületegyüttesek jobb befektetésnek bizonyulnak, mint a hagyományos ingatlanfejlesztések, így különösen bizakodó az M76 jövőjét illetően is.
„A projekt egy vegyes használatú épületkomplexum, amiben 150 szobás szálloda is épül, az irodák és apartmanok mellett” – közölte Tóth Zsuzsanna. Hozzátette: ez a munka a városfejlesztési stratégia szempontjából különösen fontos, hiszen a projekthez kapcsolódó területen, a Lurdy-ház és a Vágóhíd utca között, teljes körű felújítást hajtanak végre: lesz gyalogos útvonal, de parkosítást is végeznek, faültetéssel és kutyafuttató építésével.
Innovatív megoldások, kisebb karbonlábnyom, Hilton
A világot bejárta, Michelin-műhelyekben tanult, most pedig saját történetét tálalja – André Bicalho séf Carlos Coelhóval közösen álmodta meg az Epicurean koncepcióját. A világutazó séf és az argentin üzletember gasztronómiai műhelye hamarosan nyit Budapesten, ezzel új izgalmas és kihagyhatatlan célpontot teremtve a fine dining szerelmeseinek. André Bicalho séfet faggattuk ki a koncepcióról és az előtörténetről. […]
A világot bejárta, Michelin-műhelyekben tanult, most pedig saját történetét tálalja – André Bicalho séf Carlos Coelhóval közösen álmodta meg az Epicurean koncepcióját. A világutazó séf és az argentin üzletember gasztronómiai műhelye hamarosan nyit Budapesten, ezzel új izgalmas és kihagyhatatlan célpontot teremtve a fine dining szerelmeseinek. André Bicalho séfet faggattuk ki a koncepcióról és az előtörténetről.
Hol gyökerezik a gasztronómia iránti szenvedély?
Félig brazil, félig portugál vagyok, és 18 éves koromig Brazíliában éltem – a legtöbb időt a nagymamámmal töltöttem, aki soha semmit nem vett készen. Minden az alapoktól indult nála. A konyhája volt az első iskolám: együtt készítettük az ételeket, ő pedig közben főzni és élni tanított. Ez a szeretet azóta is velem van. Míg mások egy üveg bort visznek vendégségbe, én mindig valami friss étellel érkezem! Számomra a főzés élvezet és a gondoskodás nyelve.
Hogyan jelennek meg a bejárt országok ízei az Epicurean terítékén?
Brazíliában kovácsolódott a séfkés a kezemben, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban tanultam meg magabiztosan használni, Franciaországban pedig tökéletesre élesítettem – hogy a legnagyobb precizitással és tökéllyel forgathassam. Magyarország az a hely, ahol most mindezt a tányérra teszem.
Magyarországgal először Belgiumban találkoztam, egy Michelin-csillagos étteremben ittam először magyar bort. Amikor nyolc éve ide érkeztem, lenyűgöztek a helyi borok és Budapest gyönyörűsége – és maradtam. Most ezek a tapasztalatok kerülnek tányérra az Epicurean menüjében.
Mit jelent a „cuisine d’auteur” koncepció?
Ez egy olyan konyha, ami a séf személyes tapasztalataira épül – az ízek, technikák és inspirációk mind abból fakadnak, amit megéltem. Nincsenek műfaji vagy földrajzi határok, csak az én világom. Az első menüben az életem állomásait mesélem el: minden fogás egy ország, ahol éltem, az én értelmezésemben. Ugyanezzel a koncepcióval készül egy teljesen vegán menü is.
Egy valódi utazásra hívjuk a vendégeinket – nemcsak ízekben, térben is. A hordós érlelőteremből indulunk: italokkal és amuse-bouche-sal fogadjuk őket, és ha szeretnének, borokat is kóstolhatnak a hordókból. Ezután átsétálunk a konyhán a látványkonyha étterméig, ahol felszolgáljuk a menüt, az előételtől a desszertig. A vacsora a Polo Lounge- ban zárul, zenével, petits fours-ral és koktélokkal. Ez a rész már nemcsak az étkezésről szól, hanem az élmény és az élet ünnepléséről.
Mi volt a legnagyobb kihívás a menü fejlesztésénél?
Maga a kreatív folyamat örömteli – szeretem végiggondolni, milyen technikákat, ízeket használjak. De nálunk az első ötlet sosem a végleges: Carlosszal mindig továbbgondoljuk, finomítjuk, emeljük a szintet. Ő a teljes vendégélményt látja, én az ételen keresztül közelítek. És minden egyes részlet számít – ebben nagyon hasonlítunk.
Mi jelent sikert a vendégelégedettségen túl?
Számomra az étel az emberekről szól. Ha élvezik, amit készítettem, már megérte. Persze ha ennél több jön – elismerés, figyelem –, örömmel fogadom. De amit igazán szeretek, az az a pillanat, amikor látom az arcukon az örömöt. Azt szeretném, ha az emberek emlékeznének az ételemre.
Bár a nők egyre több területen törnek az élre, az autóipar férfiak által dominált szféra maradt. Igazi kuriózum, ha ebben az iparágban egy nő kerül vezetői székbe, különösen a termelési területen. Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója nemcsak vezető, hanem jövőteremtő is. Teszi mindezt úgy, hogy közben megőrizze a család és a […]
Az Astellas Pharma magyarországi, bulgáriai, romániai és görögországi vezérigazgatója szerint a vállalat sikerét két alapvető szempontrendszer határozza meg: a folyamatos innováció és a betegek iránt érzett elkötelezettség. Svetoslav Tsenov útja a tudomány, az üzlet és a tudatosan megválasztott cél metszőpontjában kezdődött a vállalatnál, mára pedig ott tart, hogy négy országban formálhatja az egészségügy jövőjét jelentő […]
Bölcsész, de mindig izgatta az üzlet. A pénzt a siker és a szabadság miatt értékeli. Simó György karrierje látszólag kacskaringós, de a szociológia, az emberi történetek dramaturgiája és az ügyek mindent összekötnek. Tizenéves volt. Apja azt mondta neki, ha leszedi a kerti fákról a cseresznyét, és eladja a kővágóörsi piacon, övé lehet az érte kapott pénz. „Volt két-három fa, vödörbe szedtem, jó […]