Ettől kicsit boldogabbak lesznek

David Žefran nem tipikus fine dining alapanyagokból főz Michelin-csillagos fogásokat. A szlovéniai Milka séfje még a nagyanyjától tanulta a savanyítást, igaz, azért elment megnézni a dániai Nomát is, mielőtt belevágott az étteremnyitásba. Nem dobnak ki semmit, mindent felhasználnak, még a pisztráng szálkáját is.

David Žefran séf lecsíp egy fenyőrügyet. A szlovéniai Kranjska Gora erdejében járunk, még hósapkás csúcsok között, a Jasna-tó partján. Innen nem messze fogják a Milka étterem tavaszi menüjének több fogásában is feltűnő pisztrángokat, és innen jönnek a fenyőrügyek is. A pisztrángoknak minden porcikájukat felhasználják, a fejüktől a farkukig. A bőrükből chipset készítenek, a szálkákból halszószt. 

Itt keresd!
Boutique & Restaurant Milka
Vršiška cesta 45
4280 Kranjska Gora
Slovenija
A menüsor ára:
260 euró