16 ezerből egy-két  döntés lehet rossz

A világ legigazságtalanabb dolga kapusnak lenni?
Oh, persze!

Arra gondolok, hogy a foci azért mégiscsak a gólról szól, végül is a te munkád is, csak épp annak elkerüléséről.
A feleségem mesélte, hogy amikor az 1. FC Köln ellen gólpasszt adtam Timónak (Timo Werner csatár – a szerk.), beírta a nevemet a Twitterre, és nem tudott a lap aljáig görgetni, annyian említettek meg. „Mi lett volna, ha gólt lősz?” Én tudom a szerepemet a csapaton belül, és ezt a fajta figyelmet senkitől sem irigylem, a feladatommal vagyok elfoglalva.


És az nem igazságtalan, hogy olyan klubok vannak ott rendre a Bajnokok Ligájában (BL), akik számolatlan költik a – sokszor megkérdőjelezhető forrásból származó – pénzt a focira? A lobbierejük akkora, hogy gyakorlatilag bebetonozták magukat a sorozatba a kvalifikációs szabályok megváltoztatásával.
Mi volt előbb: a tyúk vagy a tojás? A BL top csapatai miatt is nézik ennyien a sorozatot, és ők részt kérnek maguknak, hogy minél többször ott lehessenek. A végén, akárhogy is, de a pályán dől el a meccs. Összevásárolhatják a legjobb játékosokat, de nem csak huszonkét vagy harminc jó játékos van a világon. Ez az, ami a futballban a legszebb: hiába adottak az erőviszonyok, bármi megtörténhet.