Élőben nincs vágás

Kétféle interjú van. Az elsőnél van összhang, kémia, vannak gyorsan csettegő kérdések és válaszok, van múlt, jelen, jövő összeolvadásából megismerhető történet. A második rejtélyes, nehezen kiismerhető utat rajzol fel, amit jó eséllyel ellentmondásos, bizalmatlan, de mindenképp érdekes alany jár be. Dancsó Péter ilyen interjúalany.

„Nem szívesen adom ki a kezemből az irányítást” – mondja több mint egy óra beszélgetés után, aminek első tíz perce akár egy Dancsó-videó is lehetne. Szürke pólóban és rövidnadrágban ül velem szemben, és ha kérdezek valamit, hetyke, cinikus-szarkasztikus poén a válasz, amit vagy le tudok ütni, vagy nem. Inkább nem.


„Sokan azzal jönnek, hogy tinik nézik, pedig azok nyolc éve voltak tinik” – mondja egy nappal korábban Szabó Gergő, a Pétert menedzselő Special Effects Media alapítója. „Dancsó Péter törzsközönsége a 18 és 34 év közöttiek, a tinédzserek csak tíz százalékot tesznek ki.” Ez még úgy is meglepő adat, ha tudjuk: a Youtube-ra regisztráló gyerekek egy része nem valós életkort ad meg.