A pályán kívül sem okoz csalódást

Karrier
Baji Balázs a hazai atlétika talán legismertebb alakja, egy világbajnoki bronzérem és egy Európa-bajnoki ezüst birtokosa. 17 év élsport után is a határait feszegeti: „Az állandó építkezés és a magammal való – jó értelemben vett – küzdelem hajt, mindig van hova fejlődni.” Miközben ereje jelentős részével azon van, hogy kimaxolja a sportot, heti egy napot állatorvosként praktizál. „Ez a B tervem. Egyelőre nem ezen van a fókusz, de tisztában kell lennem vele, hogy mint atléta véges az időm, és elkerülhetetlen, hogy egyszer pontot tegyek a sportkarrierem végére.” Balázs azért hozzáteszi, nem csak motiváció, lendület is van még benne bőven.

Stílus
Letisztultság, időtlenség, sportos elegancia, leginkább ezek jellemzik Balázs ruhatárát. A trendek nem különösebben foglalkoztatják, sosem venne fel extrém, feltűnő, rövid életre ítélt holmikat. Ezzel szemben van pár olyan darab, ami a gardróbja örök része. Ilyenek például a velúr bokacsizmák, a Nike Air Max sportcipők, a klasszikus farmerek, a basic pólók és az öltönyök.


A legfontosabbnak az ápoltságot és az alkalomhoz illő öltözetet tartja, szerinte ez a kettő már elég ahhoz, hogy az ember a lehető legjobb benyomást tegye másokra, és ő erre törekszik. „Nem akarok az a sportoló lenni, aki mindig mackónadrágban van. Van olyan, hogy elszaladok itthonról melegítőben, de azért az esetek nagy többségében igenis odafigyelek rá, hogy ha valaki esetleg felismer, ne okozzak neki csalódást civilben” – meséli, mi jár a fejében, amikor reggelente ruhát választ.
Ruhatárában csak olyan dolgok sorakoznak, amik sokféle helyzetben bevethetőek és egymással is jól kombinálhatóak, így valójában nem tud mellényúlni. Viszont amikor vásárol, nehezebb dolga van: a ma divatos slim fit nadrágok mind szűkek rá – nem a gátfutók testalkatára szabták őket –, ezért a tökéletes farmert nehezen találja. Emiatt sem ragaszkodik a márkanevekhez: ott vásárol, ahol méretben is jó rá, ami megtetszik neki. Ez legtöbbször a Scotch & Soda, a Levi’s vagy a G-Star, de ha úgy adódik, a Zara sincs kizárva.