Szulló Szabina és Széll Tamás őszinték. Nagyon félnek attól, hogy mi fog történni a következő fél évben. Hitel a nyakukban, és az üzleti tervet nem úgy állították össze, hogy az év harmadában, felében zárva lesznek. Pánikot vagy bizonytalanságot mégsem lehet rajtuk érezni, sem a címlapfotózáson, ahol találkozunk, sem Bagi László interjújában. Profik, tudják, mit miért csinálnak, fegyelmezettségből és kitartásból élsportolókkal veszik fel a versenyt. Az ő mesterségükben (is) ez az alap, amivel a világszint közelébe lehet jutni. Ahhoz, hogy dobogóra is álljanak a nemzetközi versenyben, szükséges még, hogy beleengedjék magukat az alkotás örömébe, és a verejtékes alapok után a művészi részt is hozzá tudják tenni. Nekik ez is ment.  

Vehetjük ezt karácsonyi üzenetnek is. A nekiveselkedésnek semmi értelme, ha a harmóniát elveszítjük a végére.


Most kitartásból, feszültségtűrésből és kreativitásból vizsgáznak, ahogy teszi ezt minden vállalkozó, akinek elvitte üzlete kisebb vagy nagyobb részét a vírusválság. És ha ez sikerül, már nincs kisebb feladatunk hátra, mint arra figyelni, hogy a lényeg se vesszen ki abból, amit csinálunk. Az ország vezető séfjei számára ez a harmónia, amit minden tányéron meg szeretnének teremteni. Vehetjük ezt karácsonyi üzenetnek is. Az ünnepi készülődés amúgy is sokszor stresszes, ideges (hát még idén), de az egész nekiveselkedésnek semmi értelme, ha a harmóniát elveszítjük a végére. 
A decemberi számunk a legvastagabb idén, 208 oldalon, három magazinban mutatjuk meg, hogy válság ide vagy oda, mi is tudjuk, hogy merre van előre. A séfek mellett a túloldalt, fejjel lefelé (ilyet se csináltunk még!) Bánlaki D. Stella elhozta az amerikai nyugati partról Edith Eva Egert, akinek könyvéből annyian merítettek erőt és nyertek inspirációt. Középen pedig, a Forbes Nextben mások mellett a magyar dinótojásról mesél Fekete Emesének Ősi Attila, az őslénytan legelszántabb magyar kutatója. Smejkál Péter (a különszám szerkesztője) létrehozta a „30 sikeres magyar 30 alatt” lista egyik különleges verzióját: 30 programozónő 30 alatt. Igaz, hogy kevés programozónő van, de igenis vannak, és példájuk inspiráló.