A legjobb nagyvállalati munkahely a Szerencsejáték Zrt.

Magas munkatársi elkötelezettség, szervezeti agilitás, elhivatott vezetés és tehetségfókusz – mind-mind olyan tényezők, amelyek nélkülözhetetlenek a fenntartható üzleti eredményekhez, ezáltal a 20 éves múltra visszatekintő Kincentric Legjobb Munkahelyek Program is ezekre a tényezőkre fókuszál. Mindezek megítélésében a legobjektívebb mércét, a munkatársak véleményét veszi alapul a vállalat, amely a munkavállalói kutatások terén félévszázados gyakorlattal és a munkatársi elkötelezettségi adatok óriási adatbázisával rendelkezik. A programban 130 ezer magyarországi munkavállalót, köztük a Szerencsejáték Zrt. dolgozóit kérdezték meg, akik a kutatás során olyan kérdésekre adtak választ, minthogy mennyire emberközpontú és vonzó a munkaadójuk, milyen a munkahelyi légkör és a vállalat jövőképe. A felmérés alapján megállapítható, hogy erősödött a támogató vezetői hozzáállás és a hiteles kommunikáció szerepe, valamint minden korábbinál fontosabbá vált a munkahelyi biztonság érzése. 

A Kincentric Legjobb Munkahelyek Program egy olyan nemzetközi márka, ami biztos viszonyítási pont, valódi mérce a humánerőforrás-menedzsment terén, hiszen minden országban ugyanazon az alapon nyugszik, ugyanazt jelenti. Az a cég a vonzó, amelynek jó a hírneve, képes a tehetséges embereit megtartani, a vállalati kultúrája teljesítményorientált, emberközpontú vezetésével a dolgozói elégedettek, akik büszkék a munkahelyükre, így azt szívesen ajánlják másoknak. Az elismerés még inkább felértékelődött, hiszen a koronavírus-járvány nem csak a cégek munkamenetébe hozott változásokat, hanem alapvetően befolyásolta mindenkinek az életét. Ezzel együtt úgy ítélték meg a kollégák, hogy a Szerencsejáték Zrt. egy stabil és biztos munkahely.

Az, hogy a nemzeti lottótársaság 2013 és 2018 után az idén ismét kiérdemelte a rangos elismerést, a vállalat értékelése szerint annak is betudható, hogy a felmérésben kiemelt szereppel bíró szempontok terén sokat tett az elmúlt időszakban. Azaz felelős nemzeti vállalatként érdekközösséget vállalt munkatársaival, a járvány kitörésekor gyors, határozott és eredményes lépésekkel védte meg a munkahelyeket, s miközben biztonságos munkakörülményeket teremtett, transzparens kommunikációt folytatott. A nagy presztízsű Kincentric Legjobb Munkahelyek díj elnyerése a Szerencsejáték Zrt. esetében egyúttal arról is tanúskodik, hogy a kollégák elismerik a vállalat erőfeszítéseit, és továbbra is olyan stabil, összetartó és támogató közösségnek érzik a társaságot, ahol szívesen dolgoznak.