Mi a mai kor barokk festői vagyunk

Az óbudai téglaépületben százötven évig csattogtak a szövőgépek. A Goldberger textilgyár a világpiacot célozta meg, és szellemiségében ma is hasonló vállalkozások sora működik az egykori szövőgépek helyén, a menő loftokban. Köztük egy olyan cég, amelynek fő termékei nem textilek, nem is tárgyak, hanem a virtuális térben létező építészeti látványtervek, filmek és szoftverek. „Az volt az elvárás magunktól, hogy nem akarunk itthonra dolgozni. Nem mintha bármi bajunk lenne a magyarországi építőipari közeggel, csak volt bennünk egy fiatalos vágy, hogy azokkal a menő kortárs építészekkel tudjunk együttműködni, akikről korábban az egyetemen tanultunk” – mondják a tulajdonosok.

Jelmezeik is vannak
A látványterveken az a cél, hogy a hangulatot visszaadják, amihez általában emberalakok is kellenek. A Brick Visual irodájában kialakítottak egy green box stúdiót is. „Nem rettenünk vissza attól, hogy beöltözzünk” – mondja Tóth Márton Zoltán művészeti vezető. Így „cut out” sablonfigurák helyett pontosan olyan alakot, és olyan fényekkel tudnak fotózni, amilyenre épp szükségük van. Mindehhez jelmezeik is vannak, így egy arab sejk, egy frakkos pincér vagy egy konditeremben gyúró figura sem jelenthet akadályt.

Szeretnek beöltözni
Nem csak akkor öltöznek be, ha sablonfigurákat kell legyártani. Az egyik farsangkor például az volt a feladat, hogy az agyonhasznált figuráknak öltözzenek be, így aztán volt pizzásfiú és őrült mopedes is.