[caption id="attachment_279427" align="aligncenter" width="640"] Illusztráció: Bethlen Júlia[/caption]

1. Neked terem
Molnár Eszter az online kereskedelem és a marketing oldaláról jött, vállalkozóként hazai termelők, családi üzemek kínálatából válogat. A Neked Teremnél nem csak fix dobozok vannak, és nem kötelező minden héten rendelni.

Hová és mennyiért?
Országszerte, hetente négy napon. Szállítási díj Budapesten és környékén 580–950 Ft; vidéken csomagpontra 870 Ft, házhozszállítással 1999 Ft. Üzlete is van: 1034 Budapest, Bécsi út 118/A.

2. Falufood
A tavaly induló oldalon akár a termelők neve (standja) szerint is keresgélhetünk, ott rövid bemutatkozásokat is olvashatunk róluk, de ha a termékre kattintunk, akkor is kiderül, kitől, honnan jön majd hozzánk.

Hová és mennyiért?
Budapestre és az agglomerációjába pénteken vagy szombaton szállítanak, vidékre egyeztetés alapján. Szállítási díj Budapesten 1100–2490 Ft, meghatározott rendelési összeg felett ingyenes.

3. Farm2Fork
Horváth Boldizsár évek óta foglalkozik biogazdálkodással (korábban a szári Csoroszlya farmon), a járvány előtt a legjobb hazai éttermek beszállítójaként lett ismert, mostanság leginkább a lakosságot szolgálja ki zöldséggel, gyümölccsel. Kiemelten törekszik a csomagolóanyag- és hulladékcsökkentésre, és a bioalapanyagok arányát is igyekszik növelni kínálatában.

Hová és mennyiért?
Kedden és csütörtökön szállít Budapest meghatározott kerületeibe. Minimális rendelési érték 5000 Ft, emellett a szállítás 1000 Ft. A Ne pazarolj! csomagolásmentes bolt webjén Remeteszőlősre, Nagykovácsiba, Solymárra is rendelhetünk tőle. A városban több együttműködő partnere, átvételi pontja is van (I., V., IX., XI. kerület), ide a szállítás ingyenes.