Ú gy csinálunk, mintha véget érne valami, így tényleg véget is ér. Lezárjuk az évet, elérjük a célokat, szusszanunk. Az idei ősz nekem különösen pörgős volt, és ahányszor rákérdeztem az eseményeinken, sokan tették fel a kezüket: nekik is. Mintha be akarta volna hozni a világ, amit a korona korábbi hónapjai alatt kihagyott. Itt a növekedés, most lehet pénzt keresni, most lehet eladni, később ki tudja, mi lesz, újra korona, infláció vagy áruhiány. Most.

Most lehet pénzt keresni, most lehet eladni, később ki tudja, mi lesz, újra korona, infláció vagy áruhiány.

A mostnak ereje van, mi is engedtünk neki, az elmúlt hét hétben hat rendezvényünk volt, nyomdába küldtünk két magazint (a standokon a Forbes Life Kováts Adéllal a címlapon!), és naponta friss sztorik, hírek, cégportrék jelennek meg az egyre növekvő Forbes.hu-n. Itt van például az év egyik sikersztorija, a Bitrise Zsiborás Gergőtől. A magyar startup, amibe korábban Ashton Kutcher és Fehér Gyula is beszállt, most húszmilliárd forintnyi új tőkét vont be, így még tovább tudja növelni piacát, ahol mobilalkalmazás-fejlesztőknek segít világszerte hatékonyabban működni.
Magyar 100 Gálánk is a teljesítmény körül forgott, díjakat adtunk át különösen gyorsan növekvő vagy nagy arányú exportot felmutató cégeknek. Meggyőző volt, hogy még mindig milyen innovatív és nemzetközileg is sikeres az egészség­ipar, több cég is erről a piacról jött.
A friss magazinban, amit a kezedben tartasz, több ilyen sztorink van, például Fekete Emesétől a Motorpharma szintén világszám találmánya és nemzetközi befektetője. Minimum 32 milliárdos deal.

Ha most már úgy érzed, eljött az ideje a lassulásnak, szeretni fogod decemberi címlapsztorinkat. Orvos-Tóth Noémi olyat csinált, amit az elmúlt évtizedekben kevesen. Első könyve megjelenése óta szakadatlanul a sikerlistán szerepel, és információnk szerint kétszázezer eladott példánynál jár. A könyvpiacon tízezernél már elég sikeres könyvről beszélnek, harmincezer környékén kiadó és szerző pezsgőt bontanak.
Orvos-Tóth páratlan sikere azt mutatja, hogy Magyarország éhes a családi örökségek feltárására, a családi traumák feldolgozására. Kevés olyan könyvolvasó család lehet ma Magyarországon, ahol egy szülő, testvér vagy gyerek könyvespolcán nincs ott az Örökölt sors. Galavits Patrik feltérképezte a szerző múltját, beszélt (egyébként Forbes-címlapos) barátaival, és bemutatja, mi vezetett eddig az elképesztő sikerig. A decemberi szemlélődéshez az inspirációt idén az Orvos-Tóth Noémivel készült interjú adja.