Ne a kockadobás döntsön a csata kimeneteléről

A nyugati nagyvárosok pénzügyi negyedére emlékeztető, a Kopaszi-gáton épülő negyed elsőre igencsak helyidegennek tűnhet, ha egy fiatalokból álló társasjáték-kiadót keresünk. Ám aki egy kicsit is jártas a Mindclash Games munkásságában, mégsem furcsállja, hogy nem egy körúti alagsorhoz közelít, ha Péter Viktorékkal találkozik. A nemzetközi élbolyban versenyző vérprofik a társasok világában is kellően magasra jutnak, meg fizikailag is: újonnan bérelt nyolcadik emeleti irodájuk teraszán ülünk, a Mol-torony árnyéka a díszlet, és a javarészt még beépítetlen területnek köszönhetően elénk tárul Kelenföld és Kelenvölgy panorámája.

Viktorék több okból örülnek a tavaly év végi költözésnek. Korábbi irodájuk elől például egyszer annak a furgonnak az anyósüléséről lopták el a céges adatokat tartalmazó laptopot, amibe ők éppen hátul pakoltak. „Többek közt azok a kontaktok voltak rajta, akiknek a pár héttel korábban megrendezett 2015-ös esseni játékexpón odaadtuk a kickstarteres támogatásért járó első társasunkat, a Trickeriont. Meg kellett írnunk mindenkinek a történteket, és az emberek jóindulatára hagyatkoztunk, hogy önbevallásos alapon jelzik, már megkapták a játékot. A helyszínre érkező rendőrök egyébként még meg is büntettek minket, mert tilosban parkoltunk” – meséli Viktor, a Mindclash társtulajdonosa és ügyvezetője. Ámann Richárd társalapító és Farkas Villő, a cég művészeti vezetője nevetve bólogat.

Furgon apától, függöny a szertárból
A laptopsztorinál már túl voltak első nagy sikerükön, a Trickerion Kickstarter-kampányán, ami egy 2012-es sítábori ötletelésből indult útnak. „Egy ponton meguntuk Viktorral a magunkkal vitt társasokat, és elkezdtünk egyet fejleszteni. Eleinte Hamis kártyásoknak hívtuk” – mondja Ricsi. Innen pedig már csak egy lépésre volt a Tökéletes trükk című nagy sikerű film ihlette kártyabűvészes tematika. „Közben jött egy pályázat is, amire játékot kellett fejleszteni. Az volt a feladat, hogy a doboza ne legyen nagyobb, mint az agy térfogata. Bűvészkalap alakú dobozba csomagoltuk. Nyilván nem nyertünk” – mosolyog.

Péter Viktor, Ámann Richárd és Farkas Villő