Felbukkant, hogy felmérje a morált

Írta: Zdravko Krstanov // Fordította: Peťovská Flóra

Ez a beszélgetés fél évvel ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna. A PPF csoport egykori vezetője, a leggazdagabb cseh, Petr Kellner több mint egy évtizeden át elzárkózott a médiától. Utódjával azonban új korszak kezdődik: a harmincéves cégcsoport fellibbentette a függönyt, és kommunikálni kezdett.

Ladislav Bartoníček sok mindenben hasonlít elődjére, Kellnerre. Nem fecseg, halk szavú, nem fogalmaz hangzatosan. Az interjúkat (hát még a fotózást) különösen nem kedveli, sokkal szívesebben töltené az időt munkával. Ennek ellenére magyar földön, a Telenor székhelyén találkoztunk. „Felbukkanni, és felmérni a morált” – így írta le szerbiai, romániai, bulgáriai és szlovákiai útjának célját.

[caption id="attachment_345449" align="alignnone" width="640"] Ladislav Bartoníček végigjárta a csoport közép-európai és balkáni tagjait.[/caption]

Hogyan értékeli a Telenor itteni működését?
Nagyon jól teljesít. Amióta 2018-ban megvettük a Tele­nort, a magyar kollégáim nagy munkát végeztek. Bevételünk és ügyfeleink száma is nő.

Korábban arról beszéltek, hogy a PPF további távközlési beruházásokat hajtana végre, majd bejelentette, hogy eladja a Telenor Montenegrót a magyar 4iG-nek.
A 4iG-vel rendszeresek a tárgyalások. Az eladásban azonban nincs semmi különös. Montenegró részesedése a nyereségből és a PPF Telecom Group csoport EBITDA mutatójából alig haladja meg az egy százalékot. Kis tranzakcióról van szó, nem lesz hatással a régió stratégiájára.