Nem is olyan kicsi

„A nap első tíz vendégétől nem azt kérdezzük, milyen kávét kérnek, hanem azt, hogy vannak” – mondja a KicsiZso gasztronómiai hálózat alapítója. Horváth Zsolt szakácsként kezdte, majd egy tanulságokkal teli vállalkozói kitérő után a  reggelizőjével próbált szerencsét. Ahogy kinyitott a Frankel Leó utcai bisztró, és jött bevétel, a séf felesége is beállt. „Iskolásként egy osztályban, korahuszonévesen egy padban, ma egy ágyban” – mondja Horváth-Závodszki Judit, aki a vendéglátás miatt hagyta ott a multik világát. Ma hivatalosan ő a tulajdonosa is a gasztrocégnek. „2015-ben a nyitás előtt annyi feladatunk volt, hogy amikor eljött a papírmunka ideje, csak nekem volt időm az ügyintézésre, ekkor került a nevemre a Judit és Zsolt Kft.” A kis helyiség kialakításában barátok és családtagok segítettek nekik. „Ez igazolja, hogy Zsolt születése óta éhezi a társaságot, és mindenkihez jó szívvel fordul.”

A pozitív hozzáállás jól jön, amikor férjével naponta több száz szendvicset készítenek – például a Morgan Stanley-nek –, menüt főznek (1690 forint) és bageleket állítanak össze (2150 forint), ezenfelül Zsolt a hétvégi rendezvényekre is előkészíti az Easy BBQ termékeket (adagonként 9900–19 900 forint) vagy BBQ-oktatást tart (30 000 forint személyenként) – ősszel éppen az Avalon Hotel szakácsainak.

A séf ma faszenes grilljével országszerte vállal céges rendezvényeket, esküvőket, születésnapokat is, Bodrog Smoker névre keresztelt munkatársa egyike a minőségi garanciáinak. Ebből a saját fejlesztésű sütőből is biznisz lett, évente átlag tizenöt darabot tud eladni (690 000 forint). A név tehát ne tévesszen meg senkit, a Zso valójában nem kicsi.

A KicsiZso népszerűsége exponenciálisan nő, a 2019-es Cápák között című műsorban nyert egymillió forintos pénzügyi mentorprogram után pláne. A műsor befektetőinek bizalmát Zsolt lapra szerelhető hibacsijával (egyfajta japán grillsütő) vívta ki magának, amit azóta szintén értékesít (80 000 forint). A termékből nemrég a Textúra és a Michelin-csillagos Borkonyha is rendelt.

Bővülés ide vagy oda, a csapat kéttagú szeretne maradni a jövőben, amíg partneri együttműködésből kinőtt barátokkal dolgozik. Lochaman Zoltán, aki A minőségű alapanyagokkal látja el a Zsót, azt mondja: „Zsolti nem áll bele a konfliktusokba, hanem a megoldáson gondolkodik, és ez manapság ritka vállalkozói magatartásról árulkodik.”