Holisztikus szemlélet és átlátható gyógyítási folyamat 

A világjárvány kétségtelenül felgyorsította a technológia fejlődését a magyar egészségügyi ellátásban is, miközben a helyzet rávilágított arra is, hogy egyre nagyobb szükség van az összekapcsolt szolgáltatásokra és az információáramlás gyorsaságára. A Roche (Magyarország) Kft. egyik célkitűzése, hogy a betegek számára minél könnyebb, gyorsabb és hatékonyabb legyen a megfelelő orvosi szolgáltatások elérése. Ez nemcsak a digitális szolgáltatások bevezetését, hanem munkaerőpiaci képzéseket és gazdasági együttműködéseket is jelent. Raffaella Bondi ügyvezető igazgatóval beszélgettünk a Roche magyarországi terveiről, személyre szabott egészségügyi ellátásról és az értékalapú egészségügyi finanszírozásról.

Bármerre is nézünk az egészségügyben, mindenhol találunk új technológiákat, amelyeket a betegségek leküzdésére, új vakcinák és gyógyszerek kifejlesztésére, valamint az emberek egészségesebb életének elősegítésére használnak. A Roche globálisan és Magyarországon is az egészségpiac egy meghatározó és innovatív szereplője. A személyre szabott egészségügyi ellátásban, az értékalapú egészségügyi finanszírozásban és a valós-életbeli (RWD) adatok felhasználásának terén szerzett tudása és nemzetközi bevált gyakorlatai most a magyar társadalom hasznára is válhatnak. A Magyarország Kormányával kötött stratégiai megállapodás értelmében a Roche rendszerpartnerként fog közreműködni a magyar egészségügyi rendszer fejlesztésében. 

„A rendszerpartneri megállapodásunk három fő színtere a humánerőforrás-képzés, az egészségügyi szolgáltatások fejlesztése és a gazdasági együttműködések. Ahhoz, hogy sokszorosára növelhessük a betegekhez eljuttatott innovatív és személyre szabott terápiákat, mindhárom területtel szükséges foglalkoznunk” – kezdi Raffaella Bondi, akit augusztusban neveztek ki magyarországi ügyvezető igazgatói pozíciójára.