Állatokon sosem tesztelek, csak magamon

„Nemrég elvittem a kisfiam a gyerekorvoshoz, és a doktornő megjegyezte, hogy milyen szép a popsiján a bőr, nincs kipirosodva, nem kiütéses. Mondtam neki, hogy ez azért van, mert a mancsápolónkkal kenem. Ha a kisfiam bőrére ilyen hatással van, akkor talán a kutyáknak is elég jó” – mondja nevetve Halász-Magyari Bernadett. Aztán még hozzáteszi, hogy a mancs­ápolót amúgy meg is lehetne enni. „Az egyik hatósági állatorvos, aki a minőségét vizsgálta, egyszer mondta is, hogy ezt a mancsápolót akár pirítósra is lehetne kenni. A kutyasamponunkat is használom magunkon is.”
Detti (Bernadett helyett mindenki így hívja) 2015-ben még mint grafikus és webdizájner dolgozott férjével, Halász Viktorral. Egyre többször hallotta ismerősöktől is, hogy hozzá hasonlóan nehezen vagy egyáltalán nem találnak természetes összetevőkből álló kozmetikumokat a kutyáiknak. Készített egy közösségimédia-felmérést, hogy lenne-e kereslet efféle termékekre. A pozitív választ biztatásnak vette.


Öt évvel ezelőtt a Facebook-oldalán kezdte el My Bulldog névre keresztelt termékei népszerűsítését, és a rendelések száma rögtön rohamosan nőtt. A második évben már ötször annyi terméket adtak el, mint az elsőben, aztán minden évben megduplázódott a forgalom. A koronavírus-járvány alatti kutyás boomot ők is megérezték, éjjel-nappal csomagolták a rendeléseket. Ekkor adták fel az első álláshirdetést, és azonnal két új munkatársat vettek fel. A csapat azóta még egy fővel bővült, és hamarosan újabb kollégákra lesz szükség, annyi a munka.

Elvégzett egy kanadai online kutyaherbológus-képzést, mert bár a gyógynövényeket és hatásukat ismerte, szeretett volna többet tudni a kutyák igényeiről.