A Daktela egy kis cseh digitális családi vállalkozásból nőtte ki magát európai szinten piacvezető céggé. A tavalyi évben 10 millió eurós árbevételt realizáltak, ami már most közel 40 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, és ez még csak a kezdet!
Richard Baar és David Hájek cége, a Daktela az egyik legnagyobb közép-európai szolgáltató, amely vállalatok számára kínál központi kommunikációs szolgáltatásokat. 2021-ben rekordot döntöttek, árbevételük elérte a 10 millió eurót, ami 33 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest.
Jelenleg Csehország és Szlovákia mellett már az Egyesült Királyságban, Magyarországon, Romániában, Szlovéniában, valamint Lengyelországban is üzemeltetnek irodákat. A Daktela ma már Csehország egyik legnagyobb SaaS (Software as a Service) vállalata. Baar és Hájek szerint a „kis családi” vállalkozás sikeresen fejlődik, lassan 200 fős csapatukkal ma már multinacionális vállalatnak számítanak.
Az eredetileg digitális központokat értékesítő és telepítő cégnek indult, majd később ügyfélkapcsolati kommunikációs központok építésére koncentráló cég jelenleg több mint 900 ügyféllel rendelkezik, köztük olyan cégekkel, mint a Rohlík (kifli.hu), a Mall, a Notino vagy a Solitea. Ugyanakkor a magyarországi ügyfélkör is szépen bővül, dolgoznak a Budmilnak, a Femcare.hu-nak és az Árukeresőnek is.
Budapest belvárosában egy 180 négyzetméteres nagypolgári lakás ad otthont a TABLE Suite Restaurant & Event Space-nek, amely kortárs képzőművészek munkáival és egyedi enteriőrjével a tökéletes helyszínt biztosítja bármilyen igényes, különleges rendezvény megszervezéséhez.
Fodor Eszter Dalma tulajdonos a magyar gasztronómiában egyedülállót hozott létre, amint megnyitotta a TABLE-t 2019-ben. A lakosztályétterem koktélbárral, óriási látvány- és háttérkonyhával, kiemelkedő szervizzel és akár 60 vendégnek is elég térrel adja meg az otthonos hangulatot, bármilyen rendezvényről is álmodjon az odaérkező.
Eszter 2018-ban vásárolta az ingatlant, amit egy 13 hónapos felújítási munkálat követett, minek eredményeképpen 2019 szeptemberében a TABLE megnyitotta kapuit. Akkor még két tulajdonossal, ám nem sokkal később Eszter kivásárolta partnerét, így jelenleg ennek a gasztronómiai különlegességnek az egyedüli tulajdonosa.
Célja egy olyan egyéni és intim tér létrehozása volt, amely magában foglalja a vendéglátóipar és a gasztronómia minden élményét. 10 éves tapasztalata során végigjárta a vendéglátás minden területét, miközben belekóstolt a rendezvényszervezésbe is. Emiatt pontosan tudja, hogy mik az igények, amikor valaki egy privát rendezvény megszervezésére készül, legyen szó szülinapról, céges buliról, tematikus estről vagy egy meetingről. Rutinja, tapasztalata és kreativitása segített abban, hogy a TABLE-t sikerre vigye, és ne csak egy egyszerű és látványos rendezvényhelyszínt hozzon létre, hanem egy olyat, ami magában hordozza az üzleti diszkréciót, a minőségi ételeket és italokat, a kiemelkedő szervizt, és mindent, amire szükségük lehet a vendégeknek egy exkluzív szórakozáshoz.
MI A TABLE ÉS ESZTER TITKA?
Eszter rájött arra, hogy minél személyre szabottabb egy rendezvény, annál jobban érzik magukat a vendégek, mindeközben egy igényes környezetben vannak, minőségi, stílusos enteriőrrel körbevéve, ahol minden elképzelésük megvalósul. A TABLE tulajdonosa a kezdetektől szem előtt tartotta az egyéni igényeket. Nincs olyan ötlet, elvárás vagy elképzelés, amely túlmegy a lehetséges határokon, söt szándékuk, hogy vendégeiknek egy olyan élményt tudjanak adni, ami túlszárnyalja minden lehetséges elképzelésüket.
MILYEN SZOLGÁLTATÁSOKAT AJÁNL A TABLE?
Legyen szó privát rendezvényről, tematikus estről, főzőkurzusról, leány/legénybúcsúról, esküvőről, születésnapi buliról, festményaukcióról, céges tréningről vagy csapatépítő programról, a TABLE ideális helyszín bármilyen rendezvény számára. De beszéljünk bár a vendégek által készített koktélról vagy a séf által megalkotott ételkreációról, a főszerepet mindig a kulináris élmények töltik be. A tökéletes események megszervezésének minden apró részletére kitér a TABLE csapata, így a látványkonyha mellett egyéni igényeket kiszolgáló bár, hangszigetelt terem, óriáskivetítő, hangtechnika teszi még exkluzívabbá az élményt, hogy mindenkinek csak arra legyen gondja, hogy jól érezze magát.
Egy szakértő évente tízezer városi fa állapotát képes ellenőrizni, a Greehill mesterséges intelligencián alapuló technológiája naponta ötvenezret. Először Szingapúr zöld okosvárossá fejlesztésében kaptak fontos feladatot, és befektetőik annyira hisznek bennük, hogy ha kell, egy hét alatt teremtenek elő többmillió eurót. A világ városaiban a zöldterületek digitális feltérképezését tűzték ki célul, már Budapesttel is tárgyalnak.
Tavaly óta minden online pénztárgéppel rendelkező üzlet számára kötelező, hogy valamilyen digitális fizetőeszközt is elfogadjon. A törvény miatt rengeteg kkv szerzett be bankkártyaterminált, viszont a többségük még mindig nem igazán bízik benne – mutatott rá a PSC CEE Kft. vezérigazgatója.