Hatékony fogyasztás az energiaválság ellenszere

A jelenlegi világpolitikai helyzet rávilágított nemcsak Magyarország, de sok más európai ország sebezhetőségére is, hiszen nagyban támaszkodunk az import energiahordozókra. A tárolási kapacitások növelése önmagában nem megoldás. Az energiahatékonyság összességében legalább annyira fontos része az egyenletnek. A villamos energia tárolására szolgáló új módszerek 

kifejlesztése időbe telik, csakúgy, mint további atomerőművek építése. Racsek Dániellel, a Schneider Electric Zrt. EcoStruxure üzletfejlesztési és értékesítési igazgatójával beszélgettünk arról, hogyan érdemes újragondolni az energiatakarékosságról alkotott elképzeléseinket, és milyen szerepe van ebben a Schneider Electric által nyújtott szolgáltatásoknak és termékeknek.

„Az már világos, hogy azok az alternatív megoldások, amik a kereslet csökkentésére összpontosítanak, nem fognak megvalósulni. Minden ember, otthon, vállalat és szolgáltató egyre több elektromos eszközt használ. A népesség és a gazdaság növekedése is azt jelenti, hogy a világnak jóval több energiára lesz szüksége. Ez még a szélturbinák és napelemek hatalmas méretű építése esetén is a fosszilis tüzelőanyagok további felhasználását jelenti.