200 megapixeles képalkotó rendszerrel tarol a Xiaomi 12T Pro

A Xiaomi októberben, Münchenben mutatta be legújabb csúcskategóriás telefonját, a Xiaomi 12T Prót. A felhasználók nagy örömére ma már óriási a verseny, és ezáltal az innováció az okostelefonok piacán: garantálható, hogy a gyártók félévente egyre jobb dolgokkal, egyre több újdonsággal jönnek. Erre a trendre még egy lapáttal rátesz a Xiaomi a T-szériával, ahol kifejezetten az a cél, hogy a legújabb technológiákat pakolják bele az új modellekbe.

A készülék képátlója 6,67 col, 2712×1220-as felbontással, ami jól jön a fotók és videók nézegetéséhez. Márpedig fotózásra, videózásra biztosan sokat fogja használni, aki ezt a telefont választja, a Xiaomi ugyanis ebben dobbant igazán nagyot. Itt jön ki, hogy mit is jelent a modell nevében a T betű: a hátlapi fő kamera szenzorának köszönhetően elképesztő méretű és részletességű, 200 megapixeles fotók készülhetnek. Miért van szükség 200 megapixeles képalkotó rendszerre? A fontos emlékek „Megává” válnak a kamera által, hiszen életünk legfontosabb pillanatai megérdemlik, hogy a lehető legjobb módon örökítsük meg azokat – legyen az mozgásban vagy mozdulatlanságban, világosban vagy sötétben.

A 200 megapixeles fő kamera arra is használható, hogy különböző vágatokkal kisebb, de minden eddiginél részletesebb, jobb minőségű képeket készítsünk, a nagy szenzor miatt fontos, hogy jó helyen legyen a fókusz, tehát ne legyen elmosott a kép. Ebben segít a Profocus. Elődeihez képest tovább finomították a portrémódot és az éjszakai felvételek is jobbak. A fő kamera mellé kapunk egy 8 megapixeles széleslátó kamerát, egy 2 megapixeles makrokamerát és egy 20 megapixeles hátlapi kamerát is, hogy remek képeink legyenek minden fotózási körülményben.