Nóri sokáig várta, hogy valaki megmentse

Egy rövid, vörös hajú nő navigált fel a fővárosi Margit híd járdájára a Jászai Mari tér felől. Kádár-Papp Nóra egyszerű, esernyőre csukható ikerbabakocsit tolt maga előtt 2014 első, igazi tavaszi napján. Azt, hogy vizeskulacsa és az ikrek tízóraira szánt bébiételei mellett húsz kiló súlyfelesleget is cipelt magán, szinte csak ő tudta. Szégyellte is, hogy kismamaruháin kívül nemigen tud mit felvenni. Öt perccel korábban, a Pozsonyi úton átment az utca másik oldalára, amikor ismerőst látott közeledni. Őt, aki óvodás korától szertornázott és testnevelő tanári végzettsége van, ne lássák így. Sokadszor próbálkozott a mozgással, aznap úgy indult, hogy most vagy soha.

Lihegve, fájdogáló térddel ért a margitszigeti nagyrétre, meg is jegyezte magában, hogy állóképességén is lesz mit fejleszteni. Zsebében cetli lapult, arra írta össze az elvégzendő gyakorlatokat. Szakember lévén nyilván fejben és azon a bizonyos papíron is megvolt neki, mit kell csinálnia, hogy jobban érezze magát a bőrében, de a motivációt még kereste magában. „Futásnak túlzás lenne nevezni, inkább gyors gyaloglás volt az első pár alkalom.” Majd jöttek a tornagyakorlatok és idővel a lelkesedés is. Fél év múlva vette észre a testén, hogy alakulgat.
Addig sok, Margitszigeten sétáló babakocsis állt meg, és nézte a gyakorlást. Egyikük oda is ment hozzá, és megkérdezte, milyen edzést csinál, és lehet-e csatlakozni. Nóri annyit mondott, semmi extrát, csak összeírt magának egy edzéstervet. Elmondta, hogy Gyerünk, anyukám! nevű Facebook-oldalán beszámol az edzéseiről, tartsák ott a kapcsolatot. Hosszú hónapokig mégsem hallott az érdeklődőről, aztán egyszer csak kapott tőle egy üzenetet. Azt írta, akkora hatással volt rá a találkozás, hogy azóta ő is heti két-háromszor tornázik, étrendet váltott, és nagyon jó eredményei vannak. „Szerinte ezt nekem köszönheti, mert ott elérte az a felismerés, hogy ő is tehet magáért.”


Ez volt az első jele, hogy lelkesedését másokra is át tudja ragasztani. (A közösségi tornázásokkal indult Gyerünk, anyukám! mozgalom, és később vállalkozás sztoriját a 2015. novemberi Forbesban írtuk meg, majd 2019. novemberi számunkban néztük meg, hová fejlődött az üzlet.) A Gyerünk, anyukám! edzéseit Nóri a nappalijukban kezdte felvenni 2014-ben, most jellemzően nyolchetes csomagokban adják el az előre felvett edzéseket.