Impozáns illatfelhőbe burkolózik az a Kossuth téri nagypolgári szalon, amely a SUPERZ. Budapest főhadiszállásaként szolgál. A magyar parfümmárka rövid idő alatt látványos sikertörténetet mondhat magáénak, amiben egyszerre van szerepe a tudatos tervezésnek és a szerencsés véletleneknek. A SUPERZ Perfume Kft. mindössze szűk két és fél évvel ezelőtt, 2021 nyarának végén alakult meg, de már 2022-ben […]
Impozáns illatfelhőbe burkolózik az a Kossuth téri nagypolgári szalon, amely a SUPERZ. Budapest főhadiszállásaként szolgál. A magyar parfümmárka rövid idő alatt látványos sikertörténetet mondhat magáénak, amiben egyszerre van szerepe a tudatos tervezésnek és a szerencsés véletleneknek.
A SUPERZ Perfume Kft. mindössze szűk két és fél évvel ezelőtt, 2021 nyarának végén alakult meg, de már 2022-ben is 600 millió forint feletti forgalommal zárt, 2023-ban pedig már december eleji beszélgetésünk időpontjában is bőven átlépték az egymilliárdos álomhatárt. A parfümökkel foglalkozó magyar cég sikerének egyik titka a tudatos előkészítésben rejlik. „A cég megalapítása előtt egy-másfél évig illatokat teszteltünk egy többszáz fős fókuszcsoporton – meséli Szerencsés Szabolcs, a SUPERZ. Budapest alapítója. – Az innen kapott visszajelzések segítettek kiválasztani azt a 12 illatot, amivel elstartolt a cég. Abban a pillanatban, hogy piacra dobtuk az első kollekciónkat, gyakorlatilag megrohamoztak minket a vásárlók.“
Hogy vannak a Buja Disznók? Hány üzlet van most?Van ez itt a Fény utcai piacon, a Városligetben, a Czakó Kertben, a Helló Budában, és egy Szigligeten. Ezek most már mind franchise-ok. Budán nem szeretnénk többet, Pesten és vidéken kellene még. Akkor éri meg igazán, ha tíz üzletet össze tudunk hozni. Mennyit tudsz mostanában vitorlázni?Figyelj, már nem vitorlázom, vagy öt éve […]
Hogy vannak a Buja Disznók? Hány üzlet van most? Van ez itt a Fény utcai piacon, a Városligetben, a Czakó Kertben, a Helló Budában, és egy Szigligeten. Ezek most már mind franchise-ok. Budán nem szeretnénk többet, Pesten és vidéken kellene még. Akkor éri meg igazán, ha tíz üzletet össze tudunk hozni.
Mennyit tudsz mostanában vitorlázni? Figyelj, már nem vitorlázom, vagy öt éve kiszálltam a hajóból.
És a motorra visszaültél? Vissza! Hatvanéves koromban leszálltam róla, és hetvenévesen visszaültem egy Trike-ra, amiről azt gondoltam korábban, hogy a világ legkényelmesebb dolga. Szerintem a legmelósabb. Nagy túrákra már nemigen megyünk, de néha kerülünk 100–150 kilométert, eszünk valamit, és visszajövünk.
Hová érdemes most menni vidéken? Megvannak a bevett helyek. Lajosmizsére pacalért megyünk, Érsekcsanádra halászléért. Aztán amikor lemegyek Villányba, a Bock Józsinál mindig csak vadpörköltet eszem. Nagyon bejön a dunabogdányi Faparázs Kisvendéglő is, ötkilós malacokat sütnek egészben, de jó a pacalja is. Aztán volt most egy nagyon kellemes meglepetésem, Pakson voltam fűszerpaprikáért, és az egyik közért mögött nyílt egy új étterem, a Sár-Kert. A húsleves fantasztikusan jó volt.
Az első könyvednek az a címe, hogy Sok vagyok. Sok vagy még? Egyébként… Igen. A lendület ugyanúgy megvan, de azért lecsendesedtem.
Recepteket írsz még? Persze, ugyanúgy heti három-négy napot. Itt megalkottuk annak idején a rántott húst, kész, ezzel megvagyunk. Aztán mégis bejött két, nekem nagyon fontos recept. Az egyik a rámen. Kevesen csinálják ezt a stílust, amit én. Nem a húslevesalapút főzöm, hanem ami úgy néz ki, mintha krémleves lenne. Valami eszméletlen mennyiségű receptet és videót néztem át, mert mindegyik hozzáad valami apró dolgot. Egy év és nyolc hónap alatt jutottam el oda, hogy összeálljon. Ma azt mondom, hogy Budapesten az első három rámenben benne vagyunk.
Mi volt a másik? Már több mint negyven éve, 1976 óta járok a bécsi Práterbe, a Schweizerhausba csapolt Budweiserért és csülökért. Utóbbit szerettem volna mindig megcsinálni. 1905-ben nyitott az öreg Kolarik, és volt róla egy emlékműsor, amiben pont oda állt be a konyhába, ahol a gépek vannak. Volt vagy három óra, mire kikockáztam, de akkor körülbelül összeraktam, hogyan készíti. Tudtam a logikáját az egésznek, innentől már csak tíz–húsz százalékot kellett hozzátennem. Most már azt mondják a motoros haverok, hogy jobb a csülköm, mint a kinti.
Szóval ezeket így nyomom, közben szaktanácsolgatok itt-ott-amott, meg örömfőzéseket csinálok. Sok helyre járok egyébként, a naplóm tele van. Jobban keresek, mint amikor dolgoztam végig. De a legjobb az, amikor a fiammal főzök.
Ossza meg ismerőseivel:
Schneider Electric
2023 December Támogatói tartalom Schneider Electric
Világszerte tarol a streaming, a nyaraláson készült fotók és videók szinte azonnal mennek a közösségi felületekre és a felhőtárhelyekre. Nincs ez máshogy a vállalati oldalon sem, folyamatos a digitalizáció, a mesterséges intelligencia pedig alapjaiban formálja át a világot. Ezek a megatrendek minden korábbinál nagyobb kihívás elé állítják az adatközpontokat világszerte, hiszen úgy kell megoldani a […]
Összeraktunk egy bookazine-ra valót a magyar Forbes első évtizedéből. Nagyágyúk, nagy pénzek, nagy múltak – kihagyhatatlan Forbes-sztorik 144 oldalon, több tucat nagy durranás abból a több százból, amit 2013 novembere óta megírtunk.
Brett Berish, a Sovereign Brands alapítója igazi sztárokkal parolázó vagabond. Prémium italait többek között Lil Wayne és Wiz Khalifa reklámozzák, egyik üzletét Jay-Z-nek adta el, extravagáns, hiphop inspirálta öltözeteit pedig kilométerekről ki lehet szúrni. A világ egyik legmenőbb italgyárosát budapesti látogatása alatt csíptük el egy villáminterjúra.
A legtöbb nemzetközi statisztika szerint tizenkét könyvet olvasunk el egy évben. Ez nem valami sok ahhoz képest, amennyivel a sikeres üzletemberek, vezetők szoktak büszkélkedni, de szuper, ha mindennap olvasunk valamennyit. Aktuális ügyek, önfejlesztés, történelem, művészetek és meghökkentő fikció – legalább ennyiféle olvasnivalót találunk szerzőink, szerkesztőink ajánlatában.