Tarr kommunikációs hálózat működteti a Tolle új üzemét

A Forbes legértékesebb magyar tulajdonban lévő cégek listájának 65. (TOLNATEJ Zrt.) és 70. (Tarr Kft.) helyén álló vállalatok együttműködésében épült fel a kelet-közép-európai régió legnagyobb félkeménysajt-üzeme, Szekszárdon. A közismert Tolle termékeket gyártó TOLNATEJ Zrt. az idén éppen 40 éves gyárát bővíti és reorganizálja. A 20 milliárd forintos beruházás részeként kialakított új csarnok kommunikációs hálózatát régi partnere, a Tarr Kft. telepítette.

„A kapcsolatunk több évtizedre tekint vissza, ami már csak azért is természetes, mert mind a két cég szekszárdi kötődésű. Ha ilyen szolgáltatást szeretnénk igénybe venni, akkor miért is ne egy nagyon jó minőséget képviselő, mindenféle igényeinkre nyitott helyi partnerrel hajtsuk végre?” – mondta el kérdésünkre a TOLNATEJ Zrt. vezérigazgatója. Koller Attila hangsúlyozta: Kelet-Közép-Európa legnagyobb kapacitású félkeménysajt-üzeme jött létre, azzal az igénnyel, hogy „az élelmiszerbiztonságnak, valamint a gyártási és IT-feltételeknek akár 20–30 év múlva is meg tudjon felelni.”

Tarr János, a Tarr Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója kérésünkre felidézte: a két vállalat együttműködése akkor kezdődött, amikor a szekszárdi ipari parkban elkezdték kiépíteni az optikai gerinchálózatot. A Tolle termékek gyártója már akkor is tőlük kapott megbízható internet- és telefonkapcsolatot, míg legutóbb a Tarr Business üzletág szolgáltatásait igénybe véve rendelte meg tőlük az új csarnok üzleti kommunikációs hálózatának kiépítését.  A Tarr Kft.-nek és a TOLNATEJ Zrt.-nek ez már a nyolcadik hasonló méretű, teljeskörű telekommunikációs projektje, és mivel egy élelmiszeripari infrastruktúrában is életbe vágó a folyamatos működés, semmit sem bízhattak a véletlenre.