Kiss Gergő

Modern Sport Akadémiátok a gödöllői MATE-GEAC egyesülettel az országban elsőként egyetemi vízilabdacsapatot rakott össze, méghozzá pár nap alatt, a helyi uszoda megnyitása után. Az amerikai profi egyetemi sportcsapatok nyomdokába léptek?
Állami uszodának kezdték építeni, de végül a gödöllői agráregyetemé lett, így aztán megegyeztünk, hogy egyetemi keretek között is felépítjük a vízilabdacsapatot. Szuper lendületet hozhat, erős fejlődési lehetőség az egyetemi vízilabda a sportág hazai jövőjében.


És te is beugrasz néha a vízbe?
Gödöllőn a férfi vízilabda-szakosztályt vezetem, nem oktatok. Azért néha be szoktam ugrani hozzájuk edzeni. 230 fiú és felnőtt jár hozzánk rendszeresen, a felnőttek ősztől a harmadosztályban indulnak, de bízom benne, hogy a profik közé fognak kerülni egy szép napon.


A Nagy Sportágválasztó ötpróbás rendezvényein együtt futsz a szabadidős sportolókkal. Nehéz volt átszokni a futásra?
Régen pestiesen azt mondtam, hogy no way, a nagy, izmos, vízhez szokott felsőtestemmel nem fogok mindenféle nacikban szaladgálni. Amikor a Nagy Sportágválasztóhoz került az ötpróba, gondoltam, a legtöbben a futást választják majd, hát akkor én felvállalom, hogy az uszodából és az íróasztal mellől beállok, és életmódot változtatok. Három–öt kilométerekkel kezdtem, most öt–tizenegynél tartok. Mert nem úgy van, hogy ha versenysportoló voltál, akkor maratont is tudsz futni. Én felet sem tudok. Az a hétköznapok hőse, aki legyőzi önmagát, nem az, aki azon agyal, milyen gyorsan lesz belőle Messi, LeBron James vagy Brad Bitt.