Titkok, amikről csak pár tucat ember tud a városban

„Az egy dolog, hogy az elmúlt években nem volt olyan kérdés, amire ne válaszoltak volna elképesztő türelemmel és részletességgel. De bármiben kérjük a tanácsukat, szinte mindig húsz percen belül jön is a válasz. Időnként nehéz mellettük nem hülyének érezni magad, de igyekszünk felvenni a tempót” – mondja Bánáti Anna, a Forbes-listák vezető szerkesztője Szendrői Gábor ügyvezető partnerről és Ünnep Tamás igazgatóról. Mikor egy Forbes-listás módszertanban azt olvasod, hogy „a cégértékelésben a Concorde MB Partners (CMBP) munkatársai adtak tanácsot”, akkor rájuk utalunk az M&A tanácsadó cég színeiből.


Gáborék négyen nőttek fel testvérek, ma Gábornak is négy lánygyermeke van. „Három gondolatom volt a gimnázium alatt. Vagy mentőorvos leszek, vagy jogász, vagy közgazdász.” Se a kémia, se a biológia nem vonzotta, a szülei is közgázt végeztek, de Gábor maga határozta el, hogy ezen a területen indul el. Nem bánta meg. Több mint húszéves karrierjének első fele a McKinsey-nél telt stratégiai tanácsadóként, a másodikban már tranzakciós tanácsadó volt. „Nem használnék nagy szavakat, de egy régi gondolkodótól van: válassz jól szakmát, és akkor sosem fogsz dolgozni az életben.”


Tamás, mint mondja, „a kőbányai panelvilág gyermeke”, igaz, ma már a XVII. kerületben él párjával, kisfiával és kiskutyájával, Carlosszal. Gáborral szemben pont, hogy kémia-, fizikaversenyeket nyert a gimnázium alatt, majd ELTE-s szociológiatanulmányai mellett vállalt diákmunkákat. Egyet pont a CMBP jogelődjénél, és megtetszett neki ez a világ, szóval itt maradt. Már tizenhat éve. „Készíthetnék grafikai munkákat vagy fényképezhetnék, de ezek maradjanak csak meg hobbinak. Úgy érzem, jó helyen vagyok.”